Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-05 18:51:00

Megrázó felvétel: egyetlen szó nélkül rontott neki iskolatársának egy komlói fiatal

A felvételek alapján különösebb indok nélkül rontott rá egy fiatal fiú egy társára Komlón, fényes nappal. A megvert fiú édesanyja töltötte fel a közösségi oldalára a videót, amelyben azt kérte, hogy segítsenek megtalálni a bántalmazót. A felvételt a Facebook törölte, de közben a rendőrök elvitték a fiút az iskolából. A megvert fiú anyja azt mondta, hogy egy lány miatt alakult ki a konfliktus.

Bár a videókat már törölte a közöségi oldal, a fiú anyja híradónknak azt mondta, hogy ő ezt nem hagyja annyiban.


"Eljöttünk a rendőrségre és megtettük a feljelentést, remélem, hogy valamilyen fejlemény lesz. Minimum annyit szeretnék, hogy kirúgják az iskolából ezt a gyereket, mert nem fogom engedni, hogy egy ilyen gyerekkel járjon az iskolába"

- mondta Gyurgyevics Rozália.

Az anya azt mondta: ő annyit tud, hogy egy lány miatt verte meg a másik fiú a gyerekét.

"Szerintem annyit megérdemelt volna ez a gyerek, hogy megállítsa, hogy te igaz ez amit hallottam, vagy valami ilyesmi, nem pedig hátulról leüti és utána meg a földön még rugdossa. Utána még az úttesten végighúzza, nehogy elüsse az autó" - idézte fel a történteket a nő. 

A feljelentést követően nem sokkal állt meg egy rendőrautó az iskola udvarán, majd pár perccel később kihozták a verekedő fiút és elvitték. Azt, hogy mi lett ezután, még nem mondták el a rendőrök. A szakemberek szerint ilyenkor a megvert gyerekek komoly lelki sérüléseket szenvedhetnek.

"Az önértékelésük tovább süllyedhet, negatív érzelmi hullám, akár egy depresszió is kialakulhat, de másik oldalról, egy fordított helyzetben, amikor ők kerülnek fölénybe mondjuk egy kisebb testvérrel szemben vagy más gyerekekkel szemben, ők maguk is bántalmazóvá válhatnak" - fogalmazott Káplár Mátyás tanácsadó szakpszichológus.

A pszichológus azt is hozzátette, hogy a verekedő fiú életére is veszélyes lehet ez a mostani incidens, ugyanis, ha a későbbiekben is marad ilyen közegben, akkor felnőtt korárában nagyobb eséllyel követhet el erőszakos cselekményeket.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink