Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-03 19:33:00

Facebookon esett egymásnak Magyarország két legjobb sportlövője

Sidi Péter és Péni István a közösségi médiában esett egymásnak a múlt heti országos bajnokság után.

A dolog úgy kezdődött, hogy Sidi Péter Facebook-oldalán megjelent egy hosszú bejegyzés (ezt nem Sidi írta), amelyben Péni Istvánról úgy írnak, hogy a sportoló eladta a becsületét. 

A beszámoló szerint az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és ifjúsági olimpiai bajnok Péni István – aki a tokiói olimpián az egyik aranyesélyesünk –, miután látta, hogy az ob-n már nincs esélye győzni, Sidi pedig vezető pozícióba került, óvott, mondván, hogy hazai riválisának szabálytalan a puskája; szándékosan teremtett káoszt, hangoskodásával megzavarta a versenyt. Amit végül a húszéves, ifjúsági olimpiai bajnok, ugyancsak világklasszis lövőeredményekkel rendelkező Pekler Zalán nyert meg, a 23 éves Péni lett az ezüstérmes, a 42 éves Sidinek – a szabályos puskájával – pedig be kellett érnie a bronzzal.

Péni István szombaton délelőtt az alábbi megjegyzést osztotta meg a Facebook-oldalán: „Kedves barátaim és mélyen tisztelt lövöldöző világ. Már sok éve az egyik lövész kollégám »célpontja« vagyok. Hamisak a vádak, amelyek sarat próbálnak tenni a nevemre. Megtettem és meg is teszem a szükséges lépéseket. Számítok a Magyar Lövész Szövetség hivatalos nyilatkozatára és támogatására. Valószínűleg én is jogi útra terelem ezt az ügyet, és ha kell bíróságig. Minden információt és frissítést megosztok veletek, amit az üggyel kapcsolatban tudok."

atv.hu/origo.hu

Ajánlom

További belföldi híreink