Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 14:10:00

MSZP: az ellenzéki pártok megállapodtak a nyugdíjasokat érintő alapelvekről

Ellenzéki pártok csütörtökön a Nyugdíjas Parlament ülésén megállapodtak a nyugdíjasokat érintő alapelvekről, így a következő hónapokban megkezdődhet a szakmai program kidolgozása a 2022-es választásokra - közölte Korózs Lajos, az MSZP képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s elnöke elmondta: bár a kormánypártokat is meghívták az eseményre, a Fidesz és a KDNP nem vett részt a megbeszélésen. Hozzátette: az elmúlt hónapokban, években számtalan alkalommal tettek kezdeményezést a nyugdíjasokkal kapcsolatos politika kiigazítására, de ezek süket fülekre találtak a kormányoldalon.

Jelezte: az ellenzéki pártok most a nyugdíjasokkal kapcsolatos elvi alapvetésekről állapodtak meg. Erre alapozva - folytatta - a következő hónapokban civilek bevonásával olyan konszenzuson alakuló program jöhet létre, amellyel a 2022-es választásokra "rá tudnak fordulni".

Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke elmondta: a hét ellenzéki párt és a civil szervezetek olyan nyugdíjminimumban állapodtak meg, amely csökkenti a nyugdíjasok kiszolgáltatottságát, megőrzi a méltóságukat és hozzájárulhat társadalmi megbecsülésükhöz.

20 ezer forint kiegészítést kapnak idén a nyugdíjasok

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink