Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-10-01 10:52:00

Gyilkossággal vádolta volt élettársát egy férfi, még hamis bizonyítékokat is gyártott

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 40 éves helybeli férfival szemben, aki valótlanul emberöléssel vádolta a volt élettársát, s hogy állítását igazolja, még hamis bizonyítékot is csatolt.

A vádirat szerint az elkövető 2019 szeptemberében a Pápai Rendőrkapitányságon tett feljelentést azzal, hogy a nő folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is próbálta megmérgezni. A vádlott másnap kiegészítette a feljelentését, s a rendőröknek elmondta, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget, állítását alátámasztandó pedig olyan elektronikus üzenetet csatolt, amelyben a nő a bűncselekmény elkövetése miatti aggodalmáról, az elkövetés körülményeiről ír egy ismerősének - írja kölzeményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott feljelentése nyomán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, a vádlott által elmondottak pedig nem történhettek meg.


Az elkövető egy, a feljelentését követő kihallgatása során ugyan még fenntartotta állítását, azonban másfél hónappal később már bevallotta, hogy élettársa megcsalta, többször veszekedtek, s ezért vádolta valótlanul a bűncselekmény elkövetésével, a becsatolt üzenetet pedig ő maga írta.


A hamisan megvádolt nő gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, és a nyomozó hatóság az emberölés miatt indult eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, azzal, hogy a vádlott előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról lemondása esetén a Pápai Járásbíróság a börtönbüntetés tartamát 1 év 8 hónapban, míg a mellékbüntetését 3 évben állapítsa meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink