Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-30 18:12:00

Köves Slomóék átadják a 168 órás és a klubrádiós tulajdonrészüket

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Köves Slomó jelentette be, hogy a Pesti Hírlap tulajdonosára, Milkovics Pálra bízzák a részüket.

A 168 többségi tulajdonjoga így Milkovicshoz kerül, a Klubrádióban pedig kisebb részesedése lesz. 

"Nemcsak arra kértük nemzetközi támogatóinkat, hogy fektessenek be (a Brit Média Kft.-n keresztül) az egyes médiumokba, hanem a Klubrádió ingatlanát is megvásároltuk Arató Andrástól, és ingyenesen biztosítottuk az épületben a rádió működési feltételeit, beleértve az ő személyes irodáját is. Eszünk ágában sem volt beleszólni az újságírók napi munkájába – soha nem is vádolt ezzel minket senki –, de a kezdetektől betegesen gyanakvó, ellenséges légkörben saját céljainkat sem tudtuk érvényesíteni. Öt-hat év keserű tapasztalatai után fel kellett ismernünk, hogy a nyilvánosság politikai polarizáltsága és a hideg polgárháborús viszonyok miatt a helyzet egyelőre nem érett az általunk képviselt értékelvű megközelítésre" - nyilatkozta Köves a HVG-nek adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy 2015-ben azért segítették ki a médiumokat, mert azt remélték, ezeken a felületeken lehetőségük lesz a számukra fontos társadalmi és kulturális üzenetek eljuttatására, illetve az antiszemitizmus elleni harc képviseletére. 

"Be kellett látni, hogy ez a modell nem működőképes. Így támogatóink úgy döntöttek, hogy további két lépéssel hátrébb lépünk. A folytatáshoz egy olyan szakmai befektetőt kerestünk, aki komoly szakmai vízióval a további fenntartható működés lehetőségét tudja biztosítani. Őt a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál személyében találtuk meg. Átadtuk számára az irányítási jogokat, és a folyamat végén tulajdonosi jogokat is átadjuk" – folytatta a rabbi.

Milkovics nemrégiben menesztette a 168 óra főszerkesztőjét, Rózsa Pétert, akitől egy Orbán családot ábrázoló fotó miatt búcsúztak el. 

Köves Slomó leszögezte, hogy nincs oka kételkedni, hogy Milkovics Pál a médiumok alapértékeit nem sértve formálja egy 21. századi, versenyképes sajtótermékké a 168 Órát. 

"Nagyon ígéretesek az elgondolásai. Egyébként pedig bármi történt a 168 Órával, kezdve attól, hogy megmentettük, folyamatosan azt írta a baloldali média, hogy valójában a Fidesz áll a folyamatok mögött azzal a céllal, hogy beszántsák vagy áthangolják" - magyarázta Köves. 

atv.hu/media1.hu

Ajánlom

További belföldi híreink