Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-29 12:54:00

Donáth Anna: Orbán igazságtalan, embertelen és veszélyes rendszert épített ki

Nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökének írt levelet, megszólalt a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna.

A miniszterelnök azután fordult Ursula von der Leyenhez, hogy szerinte az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová megsértete Magyarországot azzal, hogy "beteg demokrációnak" nevezte a hazai viszonyokat. Orbán Jourová lemondását szorgalmazza, az eseményekre pedig Donáth Anna is regaált: 

"Aki ezen a kritikán megsértődik, és egyből lemondást követel, az elismeri, hogy ő is részese volt a magyar demokrácia lerombolásának" - kezdte a Facebookján a politikus, mivel szerinte a megjegyzés csak a kormánynak szólt és nem a magyar embereknek. 

"Orbán Viktor már a biztos lemondását követeli.

Pedig mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a magyar kormány által épített rendszer igazságtalan, embertelen, veszélyes. Vagy Jourová kifejezésével: beteg. És valóban, Orbán szándékosan gyengíti a jogállamot, a nemzet immunrendszerét, hogy minden lopása büntetlenül maradjon, amihez aztán miniszterei is asszisztálnak.

És persze az sem igaz, hogy Jourová a személyes véleményét fogalmazta meg. Azt a döntést mutatta be, amivel az EP kétharmada a Fidesz-kormány ellen szavazott, amivel a Néppárt a Fideszt felfüggesztette, amiért Tusk legutóbb kritizálta őket. Európa ellenük van - hiába próbálnak hangos balhékat generálni" - foglalta össze az álláspontját. 

Donáth Anna leszögezte, hogy a Varga Judittal való esti vitáján is ragaszkodni fog az érveihez. 

Varga Judit azt állítja, hogy Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke...

Közzétette: Donáth Anna – 2020. szeptember 29., kedd
Zsarolás a jogállamisági jelentés?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink