Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-26 10:30:00

Figyelmeztető sztrájkot tartottak az SZFE oktatói, Vidnyánszkyék bekérték a résztvevők névsorát

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a NAIH-nál.

Pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sztrájkbizottsága a harmadik tárgyalást folytatta le. Ezúttal a kuratórium ügyvédje nem vett részt a tárgyaláson, csak a munkáltatók. Megegyezés nem született – írják a Facebookon.

Az egyetem dolgozói csütörtökön kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, amely alatt az Ódry Színpadon az SZFE mellett kiálló nyilatkozatokat olvasták fel. Péntek reggel a fenntartó kuratórium az egyetem kancellárjától bekérte a figyelmeztető sztrájkban résztvevők név szerinti listáját.

„A sztrájkbizottság nem értett egyet azzal, hogy ezt a listát kiadjuk a munkáltatón kívül bárkinek. Kérték a kancellárt, hogy ezt a tényt jelezze a kuratórium felé, és hívja fel a figyelmüket arra, hogy ezek az adatok kizárólag a bérszámfejtés céljaira használhatók fel, amit nem a kuratórium végez, a bérszámfejtés után pedig törölni kell az adatokat, ugyanis a törvény szerint nem tárolhatóak” – tették hozzá.

A sztrájkbizottság tagjai bejelentést tesznek a NAIH-nál, véleményük szerint már az adatok kikérése is jogszerűtlen, ebből következően se célja, se jogalapja nem volt az adatok átadásának.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink