Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-25 16:36:00

A spanyol király kitüntette az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatóját

Spanyolország királya, VI. Fülöp a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést adományozta Elekes Botondnak, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatójának.

A magas rangú kitüntetést VI. Fülöp Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország magyarországi nagykövetének javaslatára adományozta Elekes Botond számára - közölte az MTI-vel pénteken a Spanyol Nagykövetség.

A közlemény szerint az Uránia Nemzeti Filmszínház vezetője a budapesti Spanyol Nagykövetség épületében rendezett ünnepség keretében vehette át a Katolikus Izabella-rend keresztje kitüntetést szeptember 17-én Anunciada Fernández de Córdovától.

A nagykövet a laudációban kiemelte, hogy Spanyolország így kívánja elismerni Elekes Botond munkásságát és a spanyol kultúra magyarországi megismertetéshez nyújtott támogatását. Az általa vezetett Uránia Nemzeti Filmszínház ad hagyományosan otthont az évente megrendezett Spanyol Filmhétnek, valamint a tavalyi évben először, nagy sikerrel megrendezett magyar-spanyol írótalálkozónak is.

Elekes Botond tanácsai és iránymutatása számos alkalommal segítették a nagykövetség egyéb kulturális programjának sikeres megvalósítását is - emlékeztetett a közlemény szerint Anunciada Fernández de Córdova.

2 díjat nyert Mundruczó Kornél filmje Velencében

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink