Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-22 12:05:00

Kovács Barnabás reagált Kunhalmi Ágnes „fideszbérencezésére”

Várja a bocsánatkérő telefonhívást Kunhalmi Ágnestől az MSZP feloszlatott Pest megyei szervezete – jelentette ki Kovács Barnabás, a szervezet elnökségének vezetője az ATV Start című műsorában. Kunhalmi Ágnes ugyanis „fideszbérencnek” nevezte a Pest megyei szervezet tagjait, akik a feloszlatást követően demonstrációt szerveztek, mivel úgy gondolják: jogsértő volt a párt lépése.

Szeptember elején, nem sokkal az MSZP tisztújítása előtt, a párt etikai bizottsága úgy döntött, feloszlatja Pest megyei szervezetét. Kovács Barnabás országos választmányi elnökhelyettes, a felfüggesztett Pest megyei elnökség vezetőjének elmondása szerint a folyamat a következőképpen zajlott.

A feloszlatás előtt (szeptember elején - augusztus végén) kaptak egy felszólítást, melyben arra kérték a szervezetet, hogy kevesebb mint 48 órás határidővel szolgáltassanak be különböző iratok és dokumentumokat (több mint 5000-et) a szabályos működésük bizonyítására Kovács Barnabás szerint azonban ez a kétnapos határidő nem volt elég a Pest megyei szervezetek tagjainak ahhoz, hogy összegyűjtsék az összes szükséges dokumentumot, amelyek beküldését így nem tudták teljesíteni.

A párt ezért arra hivatkozva, hogy nem látják biztosítottnak és dokumentáltnak az alapszabálynak megfelelő működést, feloszlatta a Pest megyei szervezetet. A döntés értelmében a szervezetnek nem lehettek kongresszusi küldöttei a párt tisztújításán sem.

Kovács Barnabás hangsúlyozta: továbbra sem tudják pontosan, milyen szabálytalanságokat követtek el, ugyanis sem a döntés előtt, sem azóta nem tájékoztatta őket senki arról, mit csináltak rosszul.

A felfüggesztett vezető hozzátette: a szervezet tagjaival ő továbbra is a Pest megyei, valamint a gödöllői helyi szervezet vezetőjének tartja magát, ugyanis meggyőződésük, hogy jogsértő volt a párt intézkedése. Szerintük megsértették a szervezet tisztességes eljáráshoz való jogát, valamit – mivel a párt bevallása szerint nem mindegyik, csak „sok” helyi szervezettel volt probléma – úgy vélik, a párt a kollektív bűnösség elvét alkalmazza, mely „nagyon rossz időket idéz” – fogalmazott Kovács. Ezért - és mert megyei elnökként ezt a megbízást kapta –, jogi lépésekhez folyamodnak, a döntés visszavonása érdekében.

A feloszlatást követően a szervezet tagjai a belső fórumokon kezdtek tiltakozni a döntés ellen, ám mivel ez sikertelennek bizonyult, az érintettek demonstrációt szerveztek, melynek részeként egy aláírt petíciót is benyújtottak a pártvezetésnek.

Kunhalmi Ágnes később a tüntetésen résztvevőket, köztük Kovács Barnabást is „fideszbérencnek” nevezte. Kovács a kijelentésére reagálva elmondta: azóta nem beszélt a Kunhalmival, de korábban két évig dolgoztak együtt mint választmányi elnök és elnökhelyettes, mely során Kunhalmi már nevezte őt nemcsak „Barnabásnak, de Barnának és Barnámnak” is, ezért „új neki ez a fideszbérencezés”. Hozzátette: ő és a teljes megyei szervezet várja a bocsánatkérő telefont.

Kovács Barnabás zárásként elmondta, szerinte a történtek ártottak a párt támogatottságának. Valamint hozzátette: folytatni fogják a harcot a döntés visszavonásáért.

Nem szavazhattak az MSZP kongresszuson a Pest megyei küldöttek

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink