Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-18 11:35:00

DK: Orbán Viktor elvesztette az irányítást a járvány felett

A párt szerint a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúja egy propagandabeszédhez hasonlított.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban mondta el, hogy nem lesz jó hangulatú őszünk, és személyesen ellenőrizte, hogy van-e elég lélegeztetőgép a Korányi Kórházban. Az interjúra a DK egy közleményben reagált. 

"A miniszterelnök által elmondottak és a Korányi kórházban készült mai videója együttesen azt mutatták meg, hogy a miniszterelnök és a kormány elveszítették az irányítást mind a járvány, mind a válság kezelése felett. Orbán Viktornak maga az ügyeletes orvos mondta el a Korányi kórházban, hogy náluk nem lélegeztetőgépből van hiány, inkább szakember nincs, aki a gépeket kezelje" - írták.

A miniszterelnök szerint van elég lélegeztetőgép és maszk

 

A párt azt is hozzátette, hogy szerintük az is furcsa, hogy a minisztererlnök a növekvő munkanélküliség helyett munkaerőhiányról beszélt. 

"A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a miniszterelnököt: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot. A DK szerint hiába mondogatja naponta a miniszterelnök, hogy felkészítették az egészségügyet, és hogy nincs válság, ettől még egyik sem lesz igaz. A DK szerint a kormány két fronton is kudarcot vallott: az egészségügy felkészítésében, hiszen 10 év megszorításait és rombolását nem lehet hónapok alatt helyrehozni, ezért van kevés orvos, ápoló és technikus. És kudarcot vallott válságkezelésben is, Orbán Viktor állításával szemben ugyanis a legóvatosabb becslések szerint is 200 ezer ember van, aki az elmúlt hónapokban veszítette el a munkáját, de ez a szám valószínűleg ennél is nagyobb" - foglalták össze a véleményüket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink