Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-16 17:45:00

Halász Judit: nem hagyhatom szó nélkül a méltatlan támadásokat

A Vígszínház művészei álltak őrséget szerda délután a Színművészeti Egyetemen. Korábbi és jelenlegi diákok közösen figyelnek arra, hogy távol tartsák az intézménytől a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium tagjait. Halász Judit, Hegyi Barbara, és Majsai-Nyilas Tünde is őrizte az intézmény kapuit.

Halász Judit Jászai Mari-díjas színésznő az ATV Híradónak elmondta, úgy érezte, hogy az SZFE tiszteletbeli hallgatójaként, valamint az ott tanító kollégái mellett is ki kell állni.

„Úgy gondoltam, ki kell állnom, úgy is mint a Színház-és Filmművészeti Főiskola tiszteletbeli hallgatója 42 éve, és nem hagyhatom szó nélkül azokat a méltatlan támadásokat, amelyek a magyar színházművészet legfontosabb, legértékesebb emberei ellen történtek, köztük Székely Gábor ellen is" - mondta Híradónknak Halász Judit.

"Ami pedig a fiatalokat illeti, én úgy gondolom, és ezt mindig is így gondoltam, hogy nekik van igazuk, mindig a fiataloknak van igazuk. Akkor is, hogyha én nem mindig értem őket, akkor is, hogyha nincs elég tapasztalatuk, akkor is, ha másképp akarnak valamit, mint ahogy én gondolom, mert az övék a jövő és az övék a friss szellem is"- nyilatkozta a színésznő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink