Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-14 11:00:00

Navracsics Tibor az SZFE-ről: nem egy brutális hatalom és virágokat szagolgató civil társadalom konfliktusáról van szó

Navracsics Tibort nyáron kereste meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azzal, hogy legyen az Északnyugat-Magyarországi Régió gazdaságfejlesztéséért felelős kormánybiztos. Erről az érintett a Spirit FM Kelj fel Jancsi című műsorában beszélt.

A felkérés indoka az volt Navracsics beszámolója szerint, hogy a kormány a fejlesztéspolitikában új szempontot akar megjeleníteni, ezért az országot 4-5 gazdaságfejlesztési nagyrégióba szervezi. Ezek közül az egyik, az Észak-Dunántúlt magába foglaló Északnyugat-Magyarországi Régió kormánybiztosa lett Navracsics Tibor. A feladatához tartozik, hogy az eddigi gazdaságfejlesztési programok területi dimenziót kapjanak a régió gazdasági, civil és politikai szereplőinek bevonásával. Pannon Egyetem és Széchenyi Egyetemre és más intézményekre támaszkodva a kormány felé generáljanak a régió fejlesztésével kapcsolatos gazdasági elképzeléseket.

Navracsics Tibor a műsorban elmondta azt is: SZFE-ügyben akkor vállalna mediátori szerepet, ha mindkét fél akarná a mediálást, de ez szerinte most nincs így. Példaként említette, hogy a Rektori Konferencia által kezdeményezett tárgyalásra egyik fél sem ment el.

Hozzátette ugyanakkor: az egyetemi modellváltás az elsőként átalakult és emiatt nagyobb sajtófigyelmet kapott Corvinust leszámítva a többi egyetemen teljes csendben zajlott le.

Nem egy brutális hatalom és egy békés, virágot szagolgató, napozgató civil társadalom konfliktusáról van szó SZFE-ügyben, vélekedett Navracsics Tibor, aki szerint itt annyi konfliktuspont esett egybe, ami valóságos robbanást eredményezett. A mediáláshoz az kéne, hogy a két hadban lévő fél megpróbáljon lehiggadni és egy lépést hátrébb lépjen – tette hozzá a volt miniszter és volt EU-biztos.

Sztrájkba kezdhetnek az SZFE dolgozói, ha nem születik megállapodás

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink