Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-09 10:24:00

Ekkora büntetésre számíthat az utas, ha maszk nélkül száll fel a buszra

A rendőrség akár 100 ezer forintos bírságot is kiszabhat szeptember 15-től arra, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre – tudta meg az ATV Híradó. Mindez abból az utasításból derül ki, amelyet a Volánbusz küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek.

A levél szerint szeptember közepétől a vállalat munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot. A rendőrségi ellenőrzés során mind az utasok, mind a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak, ha nincs rajtuk maszk.

Az intézkedésekről szóló levél tartalmát a Közúti Közlekedési Szakszervezet is megerősítette Híradónknak.

Frissítés: az ATV Híradó kezdete előtt nem sokkal a Volánbusz azt közölte, hogy téves az információ, amely szerint a társaság bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg. Utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén, a rendőrség pedig eljárást indíthat ellenük, és 10-től 50-ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Szigorít a BKK és a Volánbusz a járvány miatt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink