Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-08 20:15:00

Korábbi tiszti főorvos: elszabadult a koronavírus-járvány Magyarországon

Falus Ferenc kockázatosnak tartja a 15 főnél nagyobb összejöveteleket, az otthonmaradást pedig nagyon fontosnak.

Elszabadult a koronavírus-járvány Magyarországon a korábbi országos tiszti főorvos szerint. Falus Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy augusztus 5-e óta folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, ez pedig azt mutatja, hogy a vírus teljesen szabadon lett engedve. „Most hirtelen észleljük, hogy nagy baj van” – fogalmazott.

A korábbi országos tiszti főorvos szerint ez azért lehet, mert az emberek a vezetőik példáját követték, akik azt mondták, hogy menjünk nyaralni, azt mutatták, hogy nem kell maszkot hordani és nem kell távolságot tartani.

„Annyira határán vagyunk a kritikus helyzetnek, hogy nagyon fontos lenne az otthonmaradás”

 – jelentette ki a műsorban, hozzátette azt is, hogy elég lenne a munkába járás kockázatát vállalniuk az embereknek.

Úgy véli, nem lenne szabad semmilyen rendezvényt szervezni, a 15 főnél nagyobb összejöveteleket kockázatosnak tartja.

Falus arról is szólt, hogy jelenleg Magyarországon 2-2,5 között van a reprodukciós ráta. Szeptember 5.-e óta megint több a fertőzött, mint a gyógyult Magyarországon. Szerinte azonnal ingyenessé kéne tenni a tesztelést.

Azzal kapcsolatban, hogy kedd reggelre 341 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, azt mondta: nem hiszi el ezt a számot, szerinte ez csak arról szól, hogy még nem dolgozták fel a rengeteg esetet, és így azok nem kerültek be a központi nyilvántartása.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink