Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-09-08 06:02:00

Infektológus: orvosi szempontból a teljes lezárás lenne a megoldás, de ennek óriási társadalmi ára lenne

Minden eddiginél magasabb az aktív fertőzöttek száma Magyarországon, a Magyar Orvosi Kamara szerint a második hullám katasztrófával fenyeget. Hogy miért, arról Csilek András infektológus, a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke beszélt az ATV Start című műsorában.

Csilek András szerint tavasszal radikális intézkedésekkel sikerült az első hullámot ellaposítani, most viszont kialakulóban van „maga a járvány”.

A megyei kamarai elnök arról is beszélt, hogy az állampolgárok nehezen viselik a korlátozásokat, legyen szó akár az otthon maradásról, akár a maszkviselésről, ezért nagyon veszélyes, ha szakmai berkekből megerősítést kapnak a szkeptikus hangok. Ezért tartja fontosnak a MOK fellépését a vírusszkeptikus orvosokkal szemben. A megyei kamarai elnök azt is elmondta: ez egy új járvány, új betegség, új vírus, nem tudjuk még, hogyan lehet ellene védekezni, ezért fontos minden szabály betartása.

Csilek András szerint nehéz dönteni arról, hogy mi a legcélszerűbb védekezési mód a járvánnyal szemben. Szerinte a tökéletes megoldás orvosi szempontból az lenne, ha ismét leállítanák az országot, de ennek hatalmas lenne a társadalmi ára. Összhangba kell hozni a gazdasági-társadalmi és orvosi szempontokat – tette hozzá.

Elhatárolódik a vírustagadóktól a Magyar Orvosi Kamara

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink