Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-19 14:46:00

Brutális antiszemita kijelentésekkel vádolják az ellenzék borsodi jelöltjét

Bíró László, a baloldali összefogás szerencsi időközi országgyűlési választáson induló képviselő jelöltje a Magyar Nemzet cikke szerint tett rasszista kijelentéseket. Többek között le Judapestezte a fővárost.

"A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet” – idézte a lap Bíró szavait, és hozzátették, hogy a politikus ezzel arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat. 

"Kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését” – írta egy bejegyzésében, majd egy másik hozzászólásában a következőket fogalmazta meg: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

2022: Egy lista kell?

 

Bíró László megjegyzéseire Setét Jenő, balliberális roma aktivista egy videóüzenetben hívta fel a figyelmet, és hangsúlyozta, hogy Bíró jelölése szembemegy a baloldali pártok által hangsúlyozott értékválasztással és elköteleződéssel. "Az országot nemcsak a Hasszánoktól, hanem a Sztojkáktól is meg kell védeni” – emlékeztett Setét a politikus szavaira, és elmondta, hogy az ellenzéki pártok tavaly aláírták az Idetartozunk Egyesület választási emberjogi minimumprogramját, és elköteleződtek, hogy „nem indítanak rasszista, kirekesztő jelölteket”.

Az ellenzéki jelölt hétfőn egy Facebook-posztban tagadta a Setét idézte mondatokat.

Setét Jenő szerint én rasszista vagyok, és olyan mondatokat ad a számba, melyeket sohasem mondtam. Korábban...

Közzétette: Bíró László – 2020. augusztus 17., hétfő

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink