Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-17 20:54:00

Mesterházy Attila bejelentette, indul a társelnöki pozícióért

Szerdán az EU tagállamok vezetői rendkívüli tanácskozást tartanak a fehérorosz választás eredménye ügyében. Mesterházy Attilával erről beszéltünk, valamint arról is szó esett, hogy az őszi MSZP-tisztújítás kapcsán mik a személyes ambíció.

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszédben reagált arra a kijelentésre, hogy a magyar kormány a lengyel álláspontot képviseli, azaz a választás megismétlését követelik.

A politikus szerint a kormány kommunikációs gépezete lassan működött. Beadtak a egy országgyűlési javaslat tervezetet- azt kérik, hogy a kormány valljon színt egyértelműen, mit gondol a választásokról.

Megjegyezte, hogy hatodszor lett Lukasenka megválasztva, most viszont sokkal nagyobb botrány lett belőle , mint korábban. 7000 embert börtönöztek be, elüldözték azt a jelöltet, aki nagy valószínűséggel megnyerhette volna a választást. Ezt egyértelműen el kell ítélni a politikus szerint.

A Magyar Nemzet már 1-2 hónapja lebegteti, hogy Mesterházy Attila ringbe száll a társelnöki pozícióért. 1 hónap van a kongresszusig, a MSZP-s politikus elmondta, hogy most egy nehéz helyzet van, átgondolta ő is, sok párton belüli és kívüli emberrel is beszélt a helyzet javítása érdekében. Eldöntötte, el fog indulni a társelnöki pozícióért- jelentette be Mesterházy Attila élő adásban.

 

2010-ben is hasonló helyzettel szembesült, sokan akkor is azt mondták, hogy el fog az MSZP tűnni. 2 éves intenzív munkával akkor megduplázták a támogatottságot, akkor ezek a hangok megszűntek.

Szerinte most még nehezebb a helyzet, 5-7 százalék körül mérik a pártot a biztos választók körében, ami történelmi mélypont. Volt sikerekben és kudarcokban is része, és van arra tapasztalata, hogy hogyan lehet egy ilyen kudarcos helyzetből kihozni a pártot. Azt gondolja, hogy minden politikai pártnak kell politikai identitást építeni, az MSZP-nek is. Egy progresszív baloldali pártban gondolkodik- nem egymástól kell a szavazókat elcsaklizni, hanem újakat kell szerezni- mondta Mesterházy.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink