Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-14 21:04:00

Életet mentett egy 19 éves lány a soproni strandon

A fiatal lány, aki vízimentőként dolgozik a soproni Tómalom fürdő strandján, egyik munkanapján furcsán viselkedő fürdőzőkre lett figyelmes, nem sokkal később pedig kis híján tragédia történt.

Az esetről a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közleményben számolt be, a közleményéből kiderült, hogy két férfi csapkodó, kapálózó mozdulatokkal haladt egy úszósziget felé, majd egyikük visszafordult a part irányába, a társa pedig ottmaradt. Mindezt a partról figyelemmel kísérte az ügyeletes vízimentő, aki a vízbe vetette magát, odaúszott hozzá, de a férfit időközben elnyelte a víz - írja a Blikk.

A lány kiabálva kérte a strandolókat, hogy azonnal hívjanak mentőt, ő pedig lemerült, hogy megkeresse a férfit a víz alatt, ám többszöri próbálkozásra sem találta.

Ezután segítségül hívta a strandolókat, akiknek egyike szólt, hogy a lábával hozzáért a bajbajutotthoz, ott van a mederfenéken. A fiatal lány és társai felhozták az eszméletlen férfit, aki a klinikai halál állapotában volt. A közeli úszószigetre vitték, ahol a lány rögtön hozzálátott a szakszerű újraélesztéshez, miközben egy másik fürdőző - akiről kiderült, hogy sürgősségi osztályon dolgozik - a pulzusát figyelte. Mire megérkeztek a mentők, a férfinak visszatért a pulzusa és a spontán légzése, de továbbra is eszméletlen állapotban volt.

A fiatal vízimentő azóta naponta telefonál a kórházba, a Tómalom strand ügyeletes úszómestere tőle tudja, hogy a bajba került fürdőző még kórházban fekszik, de vélhetően hamarosan felépül - írja a lap.

A Blikk megtalálta a hős életmentőt is, aki több éve teljesít vízimentőként szolgálatot, többek között Sopronban is, de a lány nem kívánt nyilatkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink