Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-07 20:35:00

Horror áron végeznek koronavírus-tesztet két magyar kórházban is

96 ezer forintért végeznek el egy PCR-tesztet a hódmezővásárhelyi és a makói kórházban – vette észre a Hódpress. A szolgáltatók maguk dönthetik el, milyen áron dolgoznak. A kormány ajánlása mindenesetre 30 ezer forint és a legtöbb helyen nagyjából ennyiért is végzik a tesztet.

Majdnem 100 ezer forint egy koronavírusteszt a hódmezővásárhelyi kórházban

 

Míg az egyik szegedi laborban csak 30 ezer forintba kerül, addig a hódmezővásárhelyi és a makói kórházban majdnem 100 ezer forintot kérnek el ugyanezért a koronavírus-tesztelésért, erről az ATV híradó stábja maga is utánajárt. Telefonon hívta fel az említett kórházat, ahol figyelmeztették is betelefonáló munkatársunkat: bár van, ahol csupán 30 ezer forintba kerül, náluk 96 460 forint a vizsgálat.

Érthető módon a páciensek nem tolongnak az ország legdrágább koronavírus-tesztjéért, a véleményük viszont megvan róla.

„Nagyon sok. Ezen valakik megint jól meggazdagodnak. Ez az egészségügyünk!” – mondta egy pártatlanságát hangsúlyozó megszólaló híradónknak.

Egy másik nyilatkozó is ugyancsak soknak találta az összeget. „Főleg egy kisnyugdíjasnak, aki 68 ezerből él meg egy hónapban” – tette hozzá.

Magyarországon egyébként több mint 100 helyen lehet tesztet csináltatni. A legtöbb helyen – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által is ajánlott – nagyjából 30 500 forintét végzik el a tesztet. 

Hogy a hódmezővásárhelyi és makói kórházban a mintavételt végző magánszolgáltató miért dolgozik háromszoros áron, az ATV híradó hiába kérdezte, nem kaptak választ. Mint ahogy a kormánytól sem arra, hogy morálisan elfogadhatónak tartják-e, hogy egy állami kórházban ennyit kérnek egy koronavírus tesztért.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink