Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 21:11:00

Ezért nem látogatja Kóbor János Benkő Lászlót

Az Omega billentyűse kórházban fekszik, de zenésztársai és barátai napi szinten tartják vele a kapcsolatot. Kóbor János szerint azonban Benkő nem szeretné, ha rossz állapotban, gyengének látnák őt a szerettei.

Ezt tiszteletben tartva döntött Kóbor is úgy, hogy nem megy be hozzá személyesen a kórházba.

„Azt beszéltük meg, hogy mindennap hat és hét között próbálom felhívni. Olyankor megy be valaki a családból segíteni neki, mert nehezen mozog. Egész nap pihen és alszik, nem is veszi fel a telefont. Debreczeni Feri pár nappal ezelőtt bent volt nála személyesen is, de hiába szeretnénk, mi nem tudunk a helyzeten javítani. Azt érzem, hogy Laci ebben az állapotában nem nagyon akar mutatkozni senki előtt, így inkább csak telefonon hívjuk” – mondta el a Ripostnak Kóbor, aki hozzátette, Benkő egyelőre nagyon gyenge, ezért a telefonbeszélgetések is csupán néhány percesek. 

„Gyakorlatilag túl bőbeszédű párbeszédek nem tudnak kialakulni, mert nehezére esik a beszéd. Kicsit fáradtan beszél, egy-két szóval kommunikál, de mindig megértjük egymást. Érdeklődöm, mi van vele, ő nagyjából elmondja, hogyan érzi magát. Aztán rögtön megkérdezi, kint mi a helyzet, én pedig megnyugtatom, hogy kint minden rendben, és neki most az a feladata, hogy csak magára koncentráljon, és mielőbb felépüljön. Most nagyon le van gyengülve, de bízunk benne, hogy hamarosan minden rendben lesz” – fogalmazott Kóbor János, aki elárulta, Benkő korábbi egészségügyi problémái során mindig próbált pozitívan tekinteni a kialakult helyzetre, és nem hagyta el magát, még akkor sem, amikor tudták, hogy lelkileg nagyon is megviseli az állapota. Most azonban más a helyzet, reményvesztettnek tűnt.

„Nemrég kutyasétáltatás közben elesett, és aztán a térdét műteni kellett. Ez nem jött a legjobbkor neki, mert amúgy is nehéz állapotban volt, de azért járt a próbákra és jókedvű volt. Most ágyhoz van kötve a gipsz miatt, ez vélhetően előhozta a régebbi a problémákat, és még jobban legyengítette. Hozzáteszem, olyan soha nem volt, hogy nem volt magánál – erről is jelentek meg cikkek –, szóval inkább fásult volt. Korábban a hangulata sosem volt negatív, tudomásul vette a helyzetet, de most más, egy kicsit lemondó volt” – mondta a lapnak Kóbor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink