Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 18:43:00

Egyre nő a feszültség Gödön: egymás után kerülnek elő a hangfelvételek

Egymás után kerülnek nyilvánosságra az ellenzéki pártok által kiszivárogtatott hangfelvételek Gödön. A DK szerint a momentumos városvezető fideszes alpolgármestert nevezne ki. A Momentum viszont manipulatívnak tartja a DK hanganyagát. Az ATV Híradójának Balogh Csaba, Göd polgármestere azt mondta: meglepte a nyilvánosságra került hangfelvétel. Pártja, a Momentum jogi lépéseket tesz.

Újabb fordulatot hozott az ellenzéki csatározás Gödön: a DK hangfelvételt szivárogtatott ki a momentumos városvezetőről, és azt állítja, hogy Balogh Csaba fideszes politikusokra akarta lecserélni a DK-s és LMP-s alpolgármestereket. 

Az egyik hangfelvételen a következő párbeszéd hangzik el:

"– Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?
– Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit (Fidesz), Andrejka Zombort (Momentum), Hlavács Juditot (független). Egyszerűen ezek a személyek között tudnék választani olyan embert, akiben megbízok annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést."

Nem sokkal később a Momentum is előállt egy felvétellel, ami ellentmond a DK anyagának, ebben viszont a következő mondatokat hallani:

"– Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?
– Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit (Fidesz), Andrejka Zombort (Momentum), Hlavács Juditot (független). Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem, nem a Pintér Gyurit (Fidesz) mondjátok." 

A gödi polgármestert meglepte, hogy egy frakció megbeszélésen elhangzott mondatait hallja vissza, az azonban még inkább, hogy szerinte a DK megmásította az eredeti felvételt.


"De még sokkolóbb volt az, hogy igazából ez manipulált volt. Nem így hangzott el, összevágták olyan formában, hogy a valódi üzenet nem mehetett át. Valójában én ellenzéki összefogást szerettem volna, nyilván nem azokkal az alpolgármesterekkel, a leváltásukat nem véletlen kértem korábban is"

- mondta Balogh Csaba.

Budapesthez hasonlóan Gödön is az ellenzék nyert 2019 októberében. Bár Balogh többször is szerette volna leváltani a DK-s és LMP-s alpolgármestert, végül ő lett az, akit felfüggesztettek.

Ideiglenesen az LMP-s alpolgármester gyakorolja a polgármesteri jogosítványokat. Fülöp Zoltán szerint a gödi Samsung-gyár is növelte a feszültséget köztük és a városvezető között.

"Nem nagyon örülünk annak a megodásnak, hogy ha bárki, akár a polgármester, akár bárki más önállóan jön-megy ezekben a kérdésekben, és olyan álláspontot képvisel, amiknek nincsen megerősítése" - fogalmaz Fülöp.

Hiába a konfliktus, a DK úgy véli: az ellentét nem befolyásolhatja a 2022-es választást.

"Ez egy helyi ügy, az országos politikára és az országos együttműködésre semmi esetre se szabad befolyással lennie. Abban az esetben fontos, hogy mutatja nekünk, hogy léteznek ilyen konfliktusok" - véli Rónai Sándor, a DK EP-képviselője.

Közleményében a Momentum jelezte: elnökségük levélben fordul az érintett pártok elnökségéhez, hogy rendezzék a gödi helyzetet. A párt hozzátette: a manipulált hangfelvétel nyilvánosságra kerülése miatt jogi lépéseket tesznek. A Fidesz azt írta, hogy a baloldalt csak a hatalom, a pénz és a pozíciók érdeklik.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink