Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 14:18:00

Döbbenet: valaki rendszeresen belepiszkít a hódmezővásárhelyi medencébe, a helyiek nagyon kiakadtak

Az ismeretlen rendszeresen a meleg vizes medencében végzi el a dolgát, csak a múlt héten négyszer kellett emiatt leengedni a vizet a Délmagyarország információi szerint.

"Az elmúlt két hétben ötször-hatszor kellett leengedni a Krema medence vizét, mert valaki belepiszkított" - mondta a vasárnap esti élő videójában Márki-Zay Péter, a város polgármestere, aki arra is emlékeztetett, két éve szintén hasonló problémák merültek fel a strandon. Akkoriban az úszómesterek, a törzsvendégek és kamerák is figyelték a meleg vizes medencét és idővel megszűnt a vízbe rondítás - írja a Bors a Délmagyarország cikke nyomán.

"A vezetőség részéről felmerült az is, hogy a vandalizmus és korrupció elleni rendelet hatálya alatt adjunk jutalmat a nyomravezetőnek. Ha meglesz a szégyenteljes dolgot elkövető illető, feljelentjük és bepereljük" – hangsúlyozta a polgármester.

Katona Zsolt, a fürdő ügyvezetője a Délmagyarországnak elmondta, hogy a víz leeresztése, a fertőtlenítés és a medence újratöltése alkalmanként 200 ezer forintba kerül.

"Nem csak rendkívül undort keltő, hanem az egészségre is veszélyes dolog, amit az az ember művel. Ahogy észleljük a dolgot, azonnal kiküldjük a medencéből a vendégeket, leengedjük a vizet és emelt szintű vegyszeres tisztítást végzünk, hogy a víz minősége az újratöltésnél az előírásoknak megfelelő legyen. A múlt héten például hétfőn, kedden, szerdán és vasárnap is megtörtént ez a dolog" – közölte a lappal az ügyvezető.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink