Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-05 16:47:00

Cseh Katalin brutálisan kiakadt a DK-ra

A Momentum EP-képviselője szerint "a Fidesz rémuralma alatt élő embereket nem érdeklik a pozícióharcok, nem akarnak DK-s manipulált felvételeket és kicsinyes csörtéket".

A gödi ügy tétje - ezzel a címmel írta meg véleményét Cseh Katalin közösségi oldalán. Ahogy fogalmaz, tavaly ősszel egy hatalmas felelősséggel járó felhatalmazást kaptak a választóktól, az önkormányzatokban országszerte megmutathatják, hogy hogyan tudnak kormányozni, és "a Fideszes szabadrablás helyett válaszokat adni az emberek valódi problémáira".

"Tavaly ősszel még nem sejtettük, hogy egy világjárvánnyal és gazdasági válsággal, és a Fidesz-elnyomás új fokozatra kapcsolásával is szembe kell néznünk (ez utóbbi volt a legkisebb meglepetés). És igenis jól vizsgázunk. Még akkor is, ha a Fidesz minden aljas húzást bevet az önkormányzatok gyengítésére"

- írja Cseh, aki szerint az állampolgárok új, tisztességes és emberséges vezetőket ismertek meg. "Felemelő volt látni a Soproni Tamás vagy Pikó András vezetésével induló szociális programokat a koronavírus-válság mélypontján. Szinte érezhető, ahogy Budapest fellélegzik a zöldebb és XXI. századibb városvezetés alatt. Rengeteg példát hozhatnék kompetens, kormányzóképes vezetőkre Bajától Miskolcig. Ők a Fidesz ellenpontjai, ők mutatják meg, hogy jobban csináljuk, mint a Fidesz" - teszi hozzá.

Cseh hangsúlyozza: ami Göd városával májusban történt, a Fidesz legaljasabb húzásainak egyike. Egy ellenzéki vezetésű városról lecsatolták a Samsung-gyár területét, elvették a bevételeinek egyharmadát, hogy ezeket a bevételeket a fideszes megyei közgyűléshez csatornázzák - írja. Mindezt egy világjárvány közepén, amikor szerinte az emberek a helyi közösségükhöz fordulnak segítségért, egy gazdasági visszaesés közepén, amikor a szociális ellátórendszerre sokszoros teher nehezedik.

"Amikor az Európai Unióban az önkormányzatoknak juttatott direkt forrásokért küzdök, a tárgyalásokon az egyik legfontosabb ütőkártyám a gödi példa - ebből a példából mindenki egyetlen perc alatt megérti, hogy hogy működik az Orbán-rendszer. Az, hogy egyes ellenzéki pártok gödi szervezetei nem erről beszélnek, nem ezzel foglalkoznak minden munkaórájukban Balogh Csaba polgármesterrel vállt vállnak vetve, az önmagában mutatja, hogy szem elől tévesztették, mi itt a tét"

- írja Cseh, aki azzal zárja bejegyzését: a "Fidesz rémuralma alatt élő embereket" nem érdeklik a pozícióharcok, nem akarnak DK-s manipulált felvételeket és kicsinyes csörtéket. "Az érdekli őket, hogyan fognak egy olyan Magyarországon élni, ahol nem lopja el Mészáros Lőrinc a Balatont, ahol nem fojtják meg kormányközeli oligarchák az Indexet. Mi, a Momentumban ezért dolgozunk" - fogalmaz az EP-képviselő.

A gödi ügy tétje Tavaly ősszel egy hatalmas felelősséggel járó felhatalmazást kaptunk a választóktól. Az...

Közzétette: Cseh Katalin – 2020. augusztus 5., szerda
 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink