Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-04 06:12:00

Mégis elmarad az Apostol-koncert, jövő márciusban tartják meg

Az Apostol zenekar a Facebook oldalára posztolta ki hétfő késő este a Broadway Jegyiroda közleményét: elmarad augusztus 28-án a zenekar születésnapi koncertje, azt új időpontban, 2021. március 7-én tartják meg a Papp László Budapest Sportarénában. “Hosszú huzavona után, keserves kínok között” született meg a döntésük - fogalmazott videofelvételén a zenekar frontembere, Meződi József.

“Kedves Közönségünk! Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a 2020. augusztus 28-ra meghirdetett Apostol 50 koncertet egy új időpontban, 2021. március 7-én tartjuk meg a Papp László Budapest Sportarénában!” - az Apostol zenekar osztotta meg hétfő késő este a Broadway Jegyiroda közleményét a Facebook oldalán.

Róka fogta csuka helyzet volt

Ez váratlan fordulat, hiszen az Apostol frontembere, Meződi József az ATV Híradónak még az ellenkezőjéről nyilatkozott a múlt héten. Ő a Gulyás Gergely által bejelentett  kormánydöntés ellenére - miszerint a járvány veszély miatt augusztus 15-e után sem oldják fel a koncertek/fesztiválok esetében az 500 fős korlátozást - azt mondta, hogy mivel a szervező cég a koncert megrendezése mellett döntött, nem mondhattak nemet. "Van egy szerződésünk a Broadway Irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem lépünk fel: ha lemondanánk, az nagyon sok pénzbe kerülne nekünk. Ez egy ilyen róka fogta csuka helyzet, és nehéz kimászni belőle" - magyarázta az ATV Híradónak az Apostol frontembere.

Ezzel együtt sokakat meglepett, hogy az Apostol együttes augusztus 28-i Aréna koncertjét mégis megtartják.

Mégis lehet koncert a Sportarénában?

 

A közönség egészségét tartják szem előtt

A tegnap késő este posztolt közleményben ugyanakkor a jegyiroda azt írja: "Az Apostol együttes és mi szervezők is a közönség érdekeit, legfőképp mindenki egészségét tartjuk szem előtt. Az a célunk, hogy minden jegyvásárló részt tudjon venni a koncerten, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot, koncertélményt tudjuk biztosítani. Ezért közösen úgy döntöttünk - bár a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsuk az eredeti dátumon -, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tartjuk meg, amikor azt már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani".

Az új időpont: 2021. március 7

Így később ugyan, de együtt, közösen, méltón ünnepelhetjük meg az Apostol zenekar öt évtizedes fennállását - teszik hozzá közleményben. Azt is közölték, hogy a már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, így azzal a koncert 2021. március 7-én látogatható.

Facebook-videó: "hosszú huzavona után, keserves kínok között ..."

“Hosszú huzavona után, keserves kínok között megszülve” döntöttek úgy, hogy az augusztus 28-ra meghirdetett koncertet áthelyezik egy másik időpontra - jelentette be Meződi József a Facebook videóban.

Azért született meg a döntés a szervezőkkel egyetértésben, mert olyan információkat kaptak, hogy nagyon sokan nem mernének elmenni augusztus 28-án a koncertre - tette hozzá az Apostol alapítója, Németh Zoltán. De mint mondta, “nagyon jó lenne, ha az a 10 ezer ember, aki megvásárolta a jegyet, az új időpontban, jövő március 7-én velünk együtt ünnepelné az Apostol együttes 50 éves évfordulóját”.

Ajánlom

További belföldi híreink