Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-04 20:51:00

DK: Hangfelvétel bizonyítja, hogy a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit

Hangfelvétel bizonyítja, hogy a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit – állítja a DK közleményében.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselőjének elmondása szerint a birtokukba jutott hangfelvételen Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban.

A hangfelvételen – részletezi Rónai  Balogh kijelenti, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni a választást vele közösen megnyerő ellenzéki pártok által jelölt alpolgármesterekkel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük „bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat. Rónai állítja: a Balogh által kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta, vagyis Balogh a Momentum-LPM-DK-Jobbik városvezető koalíció helyett a Momentum-Fidesz koalícióra tett javaslatot.

A közlemény szerint a személycserékre tett javaslatát Balogh – a hangfelvétel tanúsága szerint – megbeszélte a Momentum országos vezetésével is.

Rónai hangsúlyozza: az LMP, a DK és a Jobbik számára elfogadhatatlan volt, hogy Balogh Csaba a választáson őt támogató szövetséges pártok ellen fordult és a Fidesszel készült egy új városvezetés kialakítására, ez ugyanis nyíltan szembemegy a gödi polgárok választásokon kinyilvánított akaratával – fogalmaz –, ezért az LMP, a DK és Jobbik képviselői kiléptek a Momentummal közös frakcióból és önálló képviselőcsoportot alakítottak Gödön.

Menesztette alpolgármestereit Göd momentumos polgármestere

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink