Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-08-01 11:54:00

Miklós Edit most elmondta, miért hívták vissza a síszövetség éléről

„Sokaknak fájt, hogy míg eddig az elnöki pozíciót társadalmi munkában látták el elődeim, addig én fizetést vettem fel a munkámért” – jelentette ki a 24.hu kérdésére a síszövetség éléről visszahívott Miklós Edit.

A Magyar Sí Szövetség csütörtöki küldöttgyűlése visszahívta a szervezet elnökét, Miklós Editet és az elnökségét, miután elsöprő többséggel elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját. A döntést követően Miklós Edit az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy furcsállja, hogy a beszámolót még elfogadta a küldöttgyűlés, majd ennek ellenére megszavazták az elnök és az elnökség visszahívását. "Amiért elvállaltam a posztot, azt megtettem, ami a tudásomból tellett, azt véghez vittem. A sportolókért dolgoztam, olyan szakmai programot dolgoztunk ki, melynek már látszottak az eredményei, de lehet, hogy másra van szükség" – fogalmazott még akkor a világkupa-dobogós, olimpiai hetedik korábbi lesikló, aki arra nem tudott válaszolni, hogy ismét jelölteti-e magát elnöknek.

Miklós Edit egyébként egy hosszú folyamat végén került a szövetség élére, 2018 áprilisi visszavonulása után pár nappal választották meg a posztra, ám csak annak az évnek az őszén kezdhette meg a munkát, miután a bíróság visszamenőleg bejegyezte elnöknek.

A 24.hu megkereste Miklós Editet, aki arra a kérdésre, hogy miért hívták vissza, úgy felelt: „Sokaknak fájt, hogy míg eddig az elnöki pozíciót társadalmi munkában látták el elődeim, addig én fizetést vettem fel a munkámért.”

A portál emlékeztet arra, hogy Miklós Edit első intézkedéseinek egyike volt az az alapszabály-módosítás, amely lehetővé tette, hogy az elnök fizetést vegyen fel a szövetségi munkájáért, ugyanakkor az elnökség továbbra is társadalmi megbízatás keretében, ingyenesen dolgozik. Akkor ezt a soros közgyűlés jóváhagyta.

Részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink