Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-14 13:07:00

Varju: Orbán nem tudja feldolgozni a Fidesz tavaly őszi vereségét

A hétvégi uniós csúcson tárgyalt gazdasági csomagról, a Szent Koronáról és koronavírus-járvány elleni védekezésről beszéltek a képviselők a keddi napirend előtti felszólalások során.

Varju László (DK) arról beszélt, hogy a járvány idején a kormány magukra hagyta az önkormányzatokat. Az önkormányzatok a kormány helyett végezték munkájukat, álltak helyt, de köszönet helyett folyamatos megszorításokkal kell megküzdeniük - vélte.

Úgy látja, ennek oka, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja feldolgozni a Fidesz tavaly őszi vereségét. A cél azoknak a településeknek a büntetése, ahol az emberek nemet mondtak a Fideszre, pedig tiszteletben kellene tartani az emberek döntését - fogalmazott.

Tállai András hangsúlyozta: az ellenzéknek tavaly ősszel sikerült elnyernie néhány önkormányzat vezetését, és azóta azt gondolják, hogy az önkormányzati gazdálkodás csak kéregetésről és a kormányra mutogatásról szól. Ez a pozíció felelősséggel jár, nem könnyű feladat, de nem lehet azt csinálni, hogy amint nehézség merül fel, a kormánytól kérnek pénzt - mondta. Hozzáfűzte: a járvány mindenkinek nehézséget jelent.

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink