Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-14 18:13:00

Mesterházy a Kaleta-ügyről: “Akinek ilyen titka van, az zsarolható”

Az MSZP-s országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorában fejtette ki, hogyan lehetne elkerülni a Kaletához hasonló eseteket. Szerinte szigorítani kell, és átgondolni, mennyire hatásos a nemzetbiztonsági átvilágítás.

"Az ügyészséget nem értem ebben a helyzetben" – mondta Mesterházy Attila Kaleta Gábor ítélete kapcsán, miután a volt perui nagykövet felfüggesztett börtönbüntetést kapott 19 ezer pedofil tartalmú kép tárolása miatt. A politikus hozzátette, hogy az ügyész nem kért súlyosabb büntetést, így pedig a bíró sem tehetett többet.

Kaleta-ügy: szigorítana az MSZP

 

Mesterházy rendszerszerű problémát lát, és egyetért abban, hogy változtatni kell a jogszabályi környezeten. Viszont úgy érzi, a Fidesz akkor reagált az ügyre, mikor világossá vált számukra, hogy botrány tört ki.

"Hirtelen az élére próbálnak állni a kezdeményezésnek, aminek én egyébként örülök, mivel nekünk nincs többségünk a parlamentben" - mondta.

Az ATV Startban továbbá arról is szó esett, hogy Mesterházy szerint adatbázisban kellene rögzíteni a pedofil büncselekményt elkövetőket, amire Amerikában már van példa azzal a különbséggel, hogy ott be is kell kopognia az elítélteknek a szomszédba, hogy mindenkit tájékoztassanak a tetteikről. Illetve Mesterházy Attila azt javasolja, hogy a pedofilok soha ne mentesüljenek a jogi következmények alól, azaz ne szabadulhassanak meg a priuszuktól.

"Akinek ilyen titka van, az zsarolható" - fejtette ki az átvilágítás kapcsán, ami során alapvetőnek kéne lennie, hogy ellenőrzik az illetékesek a megadott információkat. Sokkal alaposabb környezettanulmányra van szükség.

Emellett Mesterházy Attila kifogásolta, hogy Kaleta Gábort titokban hozták haza, és hónapokig titokban folytatták ellene az eljárást, és még a Külügyi bizottság ellenzéki alelnöke se ismerte a részleteket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink