Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-13 16:52:00

KATA: Áder nem küldte vissza a törvényt, elrendelte a kihirdetését

Áder János a mai napon elrendelte a KATA-adózást is módosító törvény kihirdetését. Az államfő megindokolta döntését, és azt írták: aki úgy gondolja, hogy ez az adózási forma a számára már nem a legkedvezőbb, “akkor számos egyéb adózási mód közül választhat”.

Az államfő a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján közzétett elnöki nyilatkozatban emlékeztetett: az Országgyűlés július 3-án fogadta el a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényt, amely módosítja a kisadózó vállalkozások adózására (kata) vonatkozó szabályozást is.

Felidézte: az elmúlt napokban három szakmai szervezet kérte, hogy a törvényt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek, mert szerintük túl nagy terhet ró a "katás" vállalkozókra.

Áder János kiemelte: 2013-ban az új adónem bevezetésekor az volt a törvényalkotó célja, hogy a sajátos piaci helyzetű, főként a lakosságot ellátó mikrovállalkozásokat támogassa. Ez a cél most sem változott, de az elmúlt években néhány nagy cég visszaélt a szabályozás nyújtotta lehetőségekkel - szögezte le.

Úgy vélte, a törvénymódosítás most ezt a jogszabályi kiskaput zárja be úgy, hogy a több mint 300 ezer kisadózó semmiféle változást nem fog tapasztalni.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink