Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-13 06:26:00

A pátyi boncmester fia beszélt apja tetteiről: tragédia és hitel áll a háttérben

A halottszállító férfi otthona kertjében tárolta a testrészeket, ezzel egy kis plusz pénzhez juthatott. A krematórium helyett haza vitte az emberi maradványokat.

"Ép ésszel felfoghatatlan tragédiákkal kellett apunak szembenéznie. Miután kirúgták, egyetlen lehetősége maradt, a halott-, illetve az emberi maradványok szállítása. Utóbbinál leginkább amputált testrészekre és abortumokra kell gondolni. Az ő feladata az volt, hogy a kórházból elhozza ezeket és elvigye a krematóriumba. Apu annyit tett, hogy a maradványok közül nem mindegyiket adta le, hanem valamelyiket hazahozta.

Időt akart nyerni, és a létfenntartásához használni azt a pénzt, aminek egy része a krematóriumot illette volna. Az apám nem egy perverz, csupán egy hitelcsapdában fuldokló kisember. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy jó vagy helyes, amit csinált, és amiben hibázott, azért vállalja is a felelősséget"  – mondta a pátyi boncmesterként elhírewsült férfi a Blikknek

A lapnak azt is hozzátette, hogy apja nem tudott kikeveredni a pénztelenségből. Több mint tíz évvel ezelőtt vesztette el a feleségét, és rúgták ki az állásából. Szerinte ezért választotta azt a megoldást, hogy a kertjében raktározta el a hamvasztás helyett a maradványokat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást a férfival szemben, és még az is elképzelhető, hogy neki kell fizetnie a DNS-vizsgálatokat, hogy azonosítsák a testrészeket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink