Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-10 18:08:00

Istenes Bencét sokat bántották, mikor gyerekként Németországba költöztek

A televíziós műsorvezető a Spirit FM Spirit Show című műsorában arra bátorította a fiatalokat, hogy ha bántalmazás éri őket, kérjenek segítséget, és hívják fel a Kék vonalat.

"Nekem is nehéz volt. 20-25 évvel ezelőtt, amikor egy kis német faluba költöztünk, gyerekként egyedüli külföldi voltam, emiatt nagyon sokat bántottak" - mondta Istenes Bence a Spirit FM-ben. A műsorvezető szerint fontos erről is beszélni. 

Istenes a UNICEF #nemvagyegyedül cyberbullying elleni kampányának kiemelt arcaként elmondta, hogy közszereplőként hozzászokott a trágár, gyalázkodó kommentekhez, az olyan „idiótákhoz, akik másokon vezetik le saját sérelmeiket.” Szerinte azonban az átlag fiatalok nem tudják feldolgozni a zaklató, trágár kommenteket. A műsorvezető hozzátette: az online bántalmazás sok esetben jobban fáj, mint a fizikai, hiszen arra hónapokig emlékszik az ember, és csak külső segítséggel képes feldolgozni.

Istenes Bence a műsorban arról is beszélt, hogy az új generációnak már mást jelent a csibészség, mint neki. Ahogy fogalmazott: „nagyon rossz gyerek voltam, minden rosszban benne voltam, de másokat soha nem bántottam.”

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink