Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-10 15:39:00

Eddig nem látott dokumentumokat szerzett meg az MSZP a Mátrai Erőmű eladásáról

Tóth Bertalan közösségi oldalán azt írja, az utóbbi napokban több levelet is kapott az MVM Zrt.-től. "Nem marketing leveleket, hanem az általam indított közérdekű adatigénylési eljárások nyomán - részben jogerős bírósági ítélet alapján, részben maguktól - kiadott dokumentumokat" - tette hozzá az MSZP elnöke.

 
"Így például kiderült, hogy amikor Orbán Viktor 2020. január 9-én arról beszélt a nemzetközi sajtótájékoztatóján, hogy a vételár még nem ismert, mert "nemzetközi becslő céget kértünk föl, az ő értékelését fogjuk majd alapul venni a számításainknál", valójában ez a számítás már régen készen volt, és a 2019. december 23-án aláírt szerződésben fillérre pontosan szerepelt a 17,44 Mrd forintos vételár. A több hazugságról, vagy hogy ténylegesen mibe került az ügylet, a későbbiekben fogok részletesebb tájékoztatást adni"

- írja Tóth, aki hozzáteszi: nem azért kezdett el foglalkozni a Mátrai Erőmű tulajdonos-váltásával, mert "ne lenne jobb dolga", hanem azért, mert ez az ügylet szerinte  tökéletesen megmutatja, "hogyan működik a fideszes rablógazdálkodás, hogyan működik a korrupciós rendszer, amelyet a miniszterelnök környezete űz".

A teljes bejegyzés Tóth Bertalan Facebook-oldalán olvasható:

Bréking! Tisztul a Mátrai köd... Az utóbbi napokban több levelet is kaptam az MVM Zrt-től. Nem marketing leveleket,...

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2020. július 10., péntek

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink