Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-07 08:56:00

Fekete-Győr András: lehet és legyen is ellenzéki politikus válogatós

Budapesten is magabiztosan vezet a Fidesz a biztos pártválasztók között, de az ellenzéki térfélen a Momentum számít a legnépszerűbbnek, rájuk ugyanis a biztos szavazók 18 százaléka voksolna, míg a DK-ra 14 százalék.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hangsúlyozta, hogy ezek budapesti adatok. Az ATV Egyenes beszéd műsorában azt is elmondta, hogy a Momentum kész a Kétfarkú Kutyapárttal is együttműködni, ami viszont az adatokat illeti, ő nem a budapestiekkel, hanem az országosakkal foglalkozna, azok erősítésével. Fekete-Győr nem szeret sokat beszélni az adatokról, mert látott már olyat, hogy valamit mondtak, és az ellenkezője jött be.

Van egy valódi konzultációs kampányuk az utcákon, amit Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal közösen végeznek, és elképesztő azt látni, hogy Orosházán, Mosonmagyaróváron, Szentesen annyira örülnek az emberek, hogy 4 hónap karantén után végre közügyekkel lehet foglalkozni, hogy maga is alig hiszi el.Csak Budapesten 10 ezer ívet hoztak el, a fővároson kívül pedig még nagyobb nagyságrendben.

Szél Bernadett szerepe kapcsán elmondta, hogy két éve együtt dolgoznak az utcán a képviselővel és neki személyesen is egy olyan harcostársává vált, akivel szeretne együtt dolgozni.

Fekete-Győr szerint lehet ellenzéki politikus válogatós abban, hogy kivel akar együttműködni, főleg, ha 6 ellenzéki párt van a palettán. A politikai közösségek között sok kulturális különbség van.

2017-ben még azt mondta az MSZP-re, hogy a Fidesz finanszírozza, ennek kapcsán úgy fogalmazott most a Momentum elnöke, hogy ezt igyekeztek tisztázni a háttérben. Az önkormányzati kampány és sikerek azt bizonyították, hogy az MSZP-ben az együttműködés színterén meg lehet bízni. “Lehet sikert elérni az MSZP-vel szövetségben, nekem ezt bizonyította a tavalyi év”- mondja Fekete-Győr.

A gödi-ügy kapcsán elmondta, hogy a momentumos polgármester eleinte talált szövetségeseket arra, hogy kiálljanak az emberek érdekeiért akár a Samsung gyárral szemben is. Aztán ezek a szövetségesek átálltak a Fidesz oldalára- jegyzi meg Fekete-Győr a két DK-s, egy Jobbikos és egy LMP-s önkormányzati képviselő kapcsán. A párbeszédes és momentumos képviselők együtt maradtak. Ebből nem lesz dominó effektus az országban, a gödi helyzetet viszont kezelni kell- hangsúlyozza a politikus.

A Momentum elnöke várna az ügyben egy kiállást az érintett pártoktól, neki töretlen a bizalma a momentumos polgármester felé

 
Ajánlom

További belföldi híreink