Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-04 19:02:00

Állítólag van, hogy eltűnik a pénz, és hideg étel jut a gyerekeknek ebédre Versenden

A helyiek szerint már a gyerekek élelmezésére szánt pénz is eltűnik, ezért sokszor csak kenyér és felvágott van ebédre a Baranya megyei Versenden. Sokan a polgármestert hibáztatják, és nem értik, hogyan vezetheti még mindig a falut olyan ember, aki ellen több ítélet is született már gazdasági bűncselekmények miatt.

Állítólag van, hogy eltűnik a pénz, és hideg étel jut a gyerekeknek ebédre Versenden
A kép illusztráció!

Hatmillió forintot kapott a melegétkeztetésre a versendi önkormányzat. Az ételt beszállító céghez viszont sosem érkezett meg ez az összeg, így három hónap után leálltak a szolgáltatással. Az önkormányzat most átmeneti megoldással próbálja rendezni a gyerekek étkeztetését. Egy anyuka azt mondta nem egyszer kenyér és felvágott az ebéd. 

"Én úgy vagyok vele, hogy akármilyen szegény is vagyok, főzök ebédre valamit, és főtt ételt eszik a hatéves kisgyerek, nem pedig felvágottat." - nyilatkozta az ATV Híradónak Szajkó Bettina.

Az októberi választáson függetlenként indult egy jelölt a mostani polgármesterrel szemben: alulmaradt, de azt mondja, sürgősen meg kell szüntetni a jelenlegi gyakorlatot. 

"A gyerekétkeztetés nincsen rendesen megoldva. A pénz, ami erre van szánva, az mindig eltűnik. Mégpedig olyan módon tűnik el, hogy a beszállító, aki az ebédet hordja Versendre, az nem kapja meg a pénzét, illetve a beszállító nem is hordja most az ebédet. A megoldás most az ő részükről az, hogy próbálnak beszerezni menüt" - fejtette ki Páger Ferenc, volt polgármesterjelölt, aki jelenleg a DK tagja.

Szerinte más források is rendszeresen eltűnnek a faluban. Állítása szerint a különböző fejlesztésekre kapott összegek is a polgármesterhez kerülnek. Szerinte a hivatalra kapott pénzből sem készült el az épület felújítása. Természetesen kerestük a falu első emberét is, de többszöri próbálozás ellenére sem sikerült elérni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink