Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 15:27:00

Varju László elárulta, hogyan szavazott a DK-frakció a parlamentben

A Demokratikus Koalíció képviselői nemmel szavaztak a jövő évi költségvetésre, számolt be a 2021-es büdzsé elfogadása után tartott pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a DK alelnöke.

Varju László azt mondta, hogy ez a gyengeség és a gyávaság költségvetése, mert politikai gyávaság nem szembenézni a járvány következményeivel, a büdzsé pedig szakmailag is gyenge.

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke pártjuk elvetett módosító javaslatait sorolva felidézte, hogy a pedagógusoknak 35 százalékos, a szociális dolgozóknak pedig 20 százalékos béremelést kértek.

Felidézte azt a javaslatukat is, ami mindenki számára ingyenessé tette volna a minimális mértékű víz-, a gáz- és áramhasználatot.

Varju László elfogadhatatlannak nevezte, hogy nem egyforma az állami és az egyházi iskolák támogatása, ahogy azt is bírálta, hogy az ajánlott, de nem kötelező védőoltásokért fizetni kell.

A képviselő kiállt a családi pótlék megduplázása, a méltányossági nyugdíjemelés és a digitális oktatás támogatása mellett.

 
Ajánlom

További belföldi híreink