Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 08:59:00

Mesterházy Attila: Hadházy Ákos teljesen téved

Az MSZP szerint a 2021-es költségvetés a cserbenhagyás költségvetése, a párt pedig a segítségnyújtás költsésgvetését akarta volna elfogadni- ehhez képest nulla ellenzéki módosítót fogadott el a kormánypárt. Mesterházy Attila elmondta, pártjával az oktatás, az egészségügy, munkahelyteremtés területén akarnának segíteni.

Mesterházy Attila szerint a kormány is igyekszik tenni ezeken a területek, az MSZP azt mondja, hogy vannak jó irányok, de amikor az összeget is figyelembe veszik, akkor nem elégséges a növekedés.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő az ATV Start műsorában úgy fogalmazott, hogy a költségvetés mindig egy értékválasztás, hogy éppen mit tart fontosnak a kormány. A Budapest- Belgrád vasútvonalra például 82 milliárd átcsoportosítást szán a kormány, ez megegyezik azzal az összeggel, amit az oktatás bővítésre adnának.

Számos preztízs beruházás fontosabb,mint mondjuk az egészségügy- állítja Mesterházy. A tűzíjáték meg a hozzá kötődő rendezvényre 11 milliárdot költenek, közben ezt lehetne a megyei kórházakban eszközbeszerzésre is fordítani.

A kormány a 800- ból 0 ellenzéki módosítót fogadtak el- Hadházy Ákos teljesen feleslegesnek tartja az ellenzék parlamenti munkáját, Mesterházy viszont úgy látja, hogy a független képviselő teljesen téved. Az, hogy egy költségvetési módosításnál nem fogadják el az ellenzéki verziót, egy nyugati demokrációban is előfordul- magyarázza a politikus.

Az ellenzék mindig javaslatokkal, hol kritikusabb, hol konstruktívabb hozzászólásokkal tudja megmutatni a választópolgároknak, hogy mit gondolnak az ország vezetéséről.

Egy független képviselő mozgástere sokkal kisebb, de meg kell érteni, nem a parlament bojkottja hozza a támogatást- ez a munkahelyük, ha más nem végzi el a munkáját, akkor nem kap fizetést.

Mesterházy arról is beszélt, hogy a társelnöki rendszert elfogadta a pártja, még a bíróságnak kell bejegyeznie. Arra a kérdése, hogy indul-e szeptemberben a társelnöki pozícióért, azt mondta, nem döntött még erről.

Az viszont leszögezte, hogy nemmel fog szavazni a jövő évi költésgvetésre. Egyben bízik, hogy jövőre az ellenzék be tud adni egy közös költségvetést, megmutatva a választóknak, hogy mit is akarnak elérni az ország vezetésével.

 
Ajánlom

További belföldi híreink