Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-03 18:45:00

Főpolgármester-helyettes: Ha Holliknak kérdése van, egyszerűbb, ha felhív engem telefonon

A kormány átveszi a Lánchidat a fővárostól, ha Karácsonyék sokáig “szerencsétlenkednek” - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ehhez csupán egy törvényt kellene módosítani Hollik István szerint. Tüttő Kata, aki tőlünk hallott először a bejelentésről, úgy véli: a Lánchíd felújításán ez sem segítene.

Újabb fejezetéhez érkezhet a Lánchíd finanszírozása körüli vita. Pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanis bejelentette: ha a főváros továbbra sem ír ki közbeszerzést, akkor a kabinet akár át is veheti a Lánchidat.

"Hogy ha a helyzet nem oldódik meg rövid időn belül, és rövid időn belül nem látjuk, hogy közbeszerzéseket írnak ki és végre a Lánchíd felújítása elkezdődik, akkor a Fidesz-KDNP frakciószövetség arra fogja kérni a kormányt, hogy vessen véget ennek a szerencsétlenkedésnek, és vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ami azt jelentené, hogy az állam, a kormány vegye át a fővárostól a Lánchíd felújítását"

- jelentette ki a politikus.

Kérdésre válaszolva a politikus megerősítette: ez nem csak a finanszírozást, de a fenntartási jogköröket átvételét is magába foglalná. Az ATV kérdésére a politikus azt is elmondta: nem sokat tudnak várni. Szerinte az átvétel egyszerű jogi aktus, egy törvényt kellene csak hozzá módosítani.

Híradónknak Tüttő Kata azt mondta: naponta izgalmas fordulatokat vesz a felújítás ügye. A főpolgármester-helyettes szerint a kormány az előző vezetésnek sem biztosított elég forrást. Egyszerűbb lenne szerinte, ha Hollik István vele beszélne.

"Július hónapban, tehát ebben a hónapban kiírásra fog kerülni egy feltételes közbeszerzési eljárás. Én értem, hogy a jogászok szeretnek törvényeket csinálni, de ma ez a Lánchíd felújításán nem sokat segít. Én azt gondolom, hogy a Lánchidat érdemes a a mérnökökre bízni, és hogyha Hollik Istvánnak bármilyen kérdése van, akkor lehet, hogy egyszerűbb, hogyha fölhív engem telefonon"

- mondta Tüttő.

A politikus szerint a kormány elveheti a Lánchidat, annak felújítása így sem fog hamarabb megkezdődni.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink