Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-02 07:57:00

Molnár Zsolt: "A Lánchíd fel lesz újítva, Karácsony Gergely meg fogja oldani"

Az MSZP szerint a kormány visszaélt a koronavírus okozta helyzettel, Molnár Zsolt állítja, hogy a kormány nem a járványt, hanem a demokrácia intézményeit tekintette ellenségnek: nekimentek az önkormányzatoknak, korlátozták a közérdekű adatok megismerését és a szólásszabadságot is.

Molnár Zsolt az ATV Start műsorában elmondta, hogy az elmúlt 3 hónapban folytatódott -csak szerinte még pofátlanabb módon- a pénzosztás, a hatalomkoncentráció és az önkormányzatok jogfosztása. 

Azt nem tudja vitatni, hogy a közvélekekedés az, hogy jól volt kezelve a járványhelyzet, arról viszont már vita van, hogy kinek köszönhető ez. Lehetséges, hogy a járványügyi intézkedések némelyike eltalálta a mértéket, viszont a kormány egyértelműen visszaélt a hatalmáva l- állítja Molnár.

Például a Budapest-Belgrád vasútvonal titkosítása nem az emberek érdekét, hanem kínai érdekeit szolgálja, de az is nehéz elhinni, hogy a Városliget továbbépítése, vagy Göd helyzete, vagy gépjárműadó központosítása, vagy a szolidaritási adó, az önkormányzati rendszer kivéreztetésése mind a járványelleni védekezést szolgálják - magyarázza a politikus.

Molnár szerint "a Lánchíd fel lesz újítva, Karácsony Gergely és Tüttő Kata meg fogja oldalni."

A közérdekű adatok megismerésének befagyasztása, vagy rémhírterjesztés címen a szólásszabadság korlátozása szintén példanélküli. Molnár szerint ezek szintén semmilyen összefüggést nem mutatnak a koronavírussal.

Az világos, hogy egy kétharmados többség el tud jutni ugyanazokra a döntésekre, de Molnár szerint a felhatalmazási törvény sokkal könnyebbé tette ezt számukra. Az elején nem volt egyértelmű, hogy mire fogják használni a felhatalmazási törvényt: hoztak pár járványiügyi, hatékony döntést, ezt el kell ismerni, de alapvetően a saját hatalmuk koncentrálása fordították.

Molnár leszögezte, hogy fővárosi önkormányzat megőrzi cselekvőképességét, a Lánchíd nem lehet ellenzékbe - a kormány az adófizetők pénzéből nem képes megérteni a nemzet ügyét. A választók is azt várjék, hogy oldják meg a Lánchíd kérdését, és a kormány szégyene lesz ez.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink