Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-07-01 15:32:00

Márki-Zay Péter vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az előválasztás lehet a siker kulcsa 2022-ben. Márki-Zay Péter úgy látja: minden kerületben a legjobb jelöltnek kell elindulnia.

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a gödi helyzetről azt mondta: személyes ellentétek mindenhol vannak, ott is ez lehetett a probléma. Hódmezővásárhely polgármestere szerint az előválasztás lehet 2022 sikere. Márki-Zay nem tartja jó megoldásnak, ha a pártok egymás között leosztják a kerületeket, mert azzal szerinte lemondanak bizonyos kerületekről.

„Mi azt láttuk Hódmezővásárhelyen, hogy nincs nyerhetetlen körzet, és hogyha mi bármelyik egyéni választókörzetet feladjuk a 106 közül, akkor óriási esélyt adunk Orbán Viktornak, hogy miniszterelnök legyen” – fogalmazott a műsorban.

Úgy véli, a 2022-es országgyűlési választások sikere abban rejlik, ha minden kerületben a legjobb jelölt indul el. Simon András kérdésére, miszerint őt megkeresték-e, hogy legyen miniszterelnök-jelölt, azt válaszolta: „Folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Nyilván rengetegen keresnek ezzel, de nem pártok. Én azt gondolom, hogy az a derék hozzáállás, hogyha mindenki, aki az ország jövője iránt komoly felelősséget érez, és úgy érzi, vagy mások úgy érzik, őbenne van a bizalmuk sokaknak, akkor természetesen egy előválasztáson való részvételre én azt gondolom, hogy felelősen nem lehet nemet mondani” – mondta Márki-Zay.

A polgármester azt fogja támogatni, aki egy előválasztáson megmérettetve magát a legsikeresebb jelöltnek mutatkozik.

Karácsony Gergelyről azt gondolja, hogy kiváló jelölt lenne. Márki-Zay úgy véli, hogy neki és Karácsonynak is vállalnia kell a megmérettetést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink