Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 15:20:00

Őszi 9 órás iskolakezdés? - Gulyás szerint több érv szól ellene, mint mellette

"Több ellene szóló érvet látok, mint mellette szóló érvet" - mondta az ATV Híradó kérdésére Gulyás Gergely ma a főváros javaslatáról, az őszi 9 órás iskolakezdésről. Tegnap Novák Katalin államtitkár az Egyenes beszédben "ötletelésnek", "gumicsontnak" nevezte a javaslatot.

“Nagyon érdekes javaslat, minden javaslatot fontoljunk meg. Én több ellene szóló érvet látok, mint mellette szóló érvet” - mondta egy sajtótájékoztatón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ma az ATV Híradó kérdésére annak kapcsán, hogy a főváros vezetése azt javasolja a BKK-val együtt, hogy szeptembertől 9 órakor kezdődjön az oktatás, hogy ne legyen tömeg a közlekedési eszközökön, ha esetleg újabb járvány lenne.

“Azt nem tartom egy helyes indoklásnak, hogy ha 9 órakor kezdődne az iskola, a BKV-n kisebb lenne a tömeg, hiszen ma már a munkahelyek jelentés részén 8, fél 9, illetve 9 óra a munkakezdés időpontja"

- mondta a miniszter. Semmivel sem lenne kevésbé tömött a BKV, ha 9-kor kezdődne az iskola - tette hozzá.

Tegnap az ATV Egyenes beszéd című műsorában Novák Katalin családügyi államtitkár a főváros javaslatáról - a 9 órás iskolakezdéstől - azt mondta, hogy “ez egy ötlet”, ”abszolút nem aktuális kérdés”, “persze ilyen gumicsontokat mindig be lehet dobni” - mondta az EMMI államtitkára.

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink