Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 16:20:00

Ki lehet-e vágni 1000 fát? - megkérdeztük a minisztert

"Attól az oktondi magatartástól jobb ha távol tartjuk magunkat, amit a főváros folytatott az Alkotmány utcában, ahol egy fa rádőlt egy autóra. A Hajógyári szigeten olyan mértékben szabad a fákat kivágni, amennyire az árvíz miatt szükséges" - mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely az 1000 fa kivágásáról szóló hírre.

"Mi az elmúlt években is fákat ültettünk és a legritkább esetben vágtunk ki. Ha az árvízvédelemhez szükséges fákat kivágják, akkor természetesen ezt meg lehet tenni" - mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma egy sajtótájékoztatón arra, hogy a Népszava cikke szerint “drasztikus beavatkozásra készül a kormány” Budapesten a Hajógyári szigeten, az árvíz elleni védműrendszer miatt akár 1000 fát is ki kellene vágni a kormányhivatal tanulmánya szerint.

Kérdésünkre Gulyás Gergely azt mondta, a Hajógyári sziget árvíz elleni védelme közös cél és mindenki által támogatott. Olyan mértékben lehet ezt megtenni, amennyire az árvíz miatt szükséges - tette hozzá.

Az oktondi magatartásról

“Attól az oktondi magatartástól, jobb ha távol tartjuk magunkat, amit a főváros folytatott az Alkotmány utcában, hogy egy fa összedőlt, holott korábban már voltak bejelentések arról, hogy a fa ki fog dőlni, mert a gyökerei nem tartják már meg. Talán egyszerűbb lett volna, ha a főváros a fát kivágja, és az nem dől rá egy autóra” - mondta Gulyás Gergely.
Szerinte ugyanígy vagyunk az árvízvédelemmel is, árvízek lesznek, meg voltak is.

“Ott, ahol az árvízvédelem érdekében ez szükséges, meg lehet tenni. Ezen túlmenően meg fákat ültetni szabad mindenkinek”

- mondta.

Karácsony: Meg fogjuk védeni. És pont.

Karácsony Gergely főpolgármester azt posztolta a Facebook-oldalán: "a Városliget, a Római-part és a ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédenünk az átgondolatlan pusztítástól. Meg fogjuk védeni a Hajógyári-sziget zöldjét Kiss László polgármesterrel közösen". Olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá. A főpolgármester azt írta, a Hajógyári-szigeten a közpark fővárosi tulajdon, van tulajdona a III. kerületi önkormányzatnak, az államnak és magánszemélyeknek is. Bármilyen beruházás csakis az érintettek bevonásával történhet Karácsony szerint, és ők a zöldfelület megóvását tartják szem előtt. “A Hajógyári szigeten semmiféle beruházás nem járhat a zöldfelület indokolatlan pusztításával. És pont” - posztolta a főpolgármester.

 
Ajánlom

További belföldi híreink