Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 09:07:00

Nagy átalakításokba kezdett ma a BKK

Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el 2020. június 29-én a VIII. kerületi Baross utcában – számolt be közleményében a BKK.

Önálló, egyes részeken pedig busz-kerékpársávokat alakítanak ki a Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán, melynek köszönhetően a remények szerint biztonságosabbá válik a biciklis közlekedés, és jelentősen könnyebben haladhatnak majd a buszok és kerékpárok.

Az utca Nagykörút és a Szabó Ervin tér közötti szakaszán a személyautós közlekedés megkönnyítése érdekében nem alakítanak ki kerékpársávot, de a biztonságos közlekedés érdekében 30 km/h-ra maximalizálják a haladási sebességet.

Megjegyezték továbbá, hogy a Nagykörúton kialakított új kerékpársávok forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti biciklisáv forgalmát: naponta 3500-szor bicikliznek ezen a szakaszon. A BKK szerint ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink