Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-24 20:18:00

Tarlós: ha valóban korrupciót sejt az ellenzék, tegyék meg a feljelentést

Budapest volt főpolgármestere az Egyenes beszédben mondta el a véleményét arról a vizsgálóbizottságról, ami a korábbi ciklusok gyanús ügyeit fésülnék át.

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum javaslata szerint a végére járnának az elmúlt tíz év, és akár a korábbi évek korrupciógyanús szerződéseinek. Ezzel kapcsolatban Tarlós István szólalt meg a szerda esti műsorban, és hangsúlyozta, hogy egyrészt erős túlzás, hogy csak a hozzá kapcsolható ügyek kerülnének elő, másrészt ez csupán porhintés. 

A politikus arra kéri az ellenzéket, hogy ne húzzák az időt, ne az online világban maradjon a vita. Tarlós szerint ha valóban korruptnak gondolják, 

"tessék megtenni a feljelentést"

– hozzátette, hogy ennél elegánsabb javaslatot nem adhat. 

Tarlós: Ha találnak nálam korrupciós pénzt, azt azonnal felajánom a Párbeszédnek

 

Tarlós tisztában van azzal, hogy ha nem is asszisztált a vitatható ügyekhez, a politikai felelősség a mindenkori főpolgármestert terheli a ciklus alatt. A politikus megfogadta, hogy ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek. 

"Én tudom Karácsonyról, hogy nem korrupt, ő is bizonyosan tudja."

– mondta Tarlós István, és pontról pontra szóba hozta a lehetséges ügyeket. Felhívta a nézők figyelmét, hogy a négyes metró valamennyi szerződését az MSZP-SZDSZ koalíció kötötte, a parkolási ügyeknél pedig nem a főváros, hanem a kerületek szerződtek. Az e-jeggyel kapcsolatban Tarlós megtette a feljelentést, a Rác gyógyfürdőt, illetve a Bálnát pedig megörökölték, a hármas metrót meg nyugodtan vizsgálják meg.

Tarlós végül a patkányirtós kérdést aranyosnak nevezte, és elmondása szerint a jelenlegi cég leváltása soha nem volt a közgyűlés előtt. 

A volt főpolgármester végül a Lánchíd felújátásáról is beszélt, és leszögezte, hogy nekik tényleg nem volt rá pénzük, de a jelenlegi vezetés ki se írta a tendert nyolc hónap alatt. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink