Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-20 17:57:00

Palkovics kész tárgyalni a Színművészeti Egyetem hallgatóival, ha közvetlen megkeresést kap

Ha közvetlen megkeresést kap, Palkovics László nyitott az egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is – ezt válaszolta az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ATV Híradó megkeresésére.

Palkovics kész tárgyalni a Színművészeti Egyetem hallgatóival, ha közvetlen megkeresést kap

Az ITM szerint a kormány célja, hogy az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javuljanak.

Hozzátették: az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága.

A minisztérium közlése szerint Palkovics László a héten első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról a szakma szereplői számára.

"Ehhez az intézményhez 30 éve nem nyúltak hozzá. Változatlan formában működik, és azt gondolom, hogy így ebben a helyzetben a nemzeti identitás megerősítéséhez átörökítéséhez nem tud megfelelő mértékben hozzájárulni" - ezt Hollik István mondta a parlamentben június 4-én annak indoklásául, hogy a KDNP támogatta az egyetem modellváltásával kapcsolatos javaslatot.

Az egyetem diákjai, tanárai és korábbi diákjai vasárnapra tiltakozó akciót hirdettek az intézmény alapítványi működésbe vonása ellen, és visszautasítják a KDNP vádjait.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink