Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-19 17:35:00

Karácsony 10 milliárd forintot vár a kormánytól a Lánchíd felújítására

A főpolgármester az ATV Híradónak azt mondta: 20 és 30 milliárd forint közötti összegbe kerül majd a beruházás, és hamarosan el tudják indítani a közbeszerzést.

6 milliárd helyett 10 milliárd forintos hozzájárulást vár a kormánytól a Lánchíd felújítására Karácsony Gergely. A főpolgármester az MSZP felvetésére reagálva mondta ezt Híradónknak. A híd felújításának összköltsége a főváros becslése szerint 20-30 milliárd közé eshet és már augusztusban kiírhatják a közbeszerzést.

A miniszterelnök pénteken az állami rádióban azt mondta: a főváros új vezetése "kilenc hónapja szerencsétlenkedik és toporog az ügyben", pedig szerinte a szükséges forrásuk megvan a felújításhoz.

A főpolgármester méltatlannak tartja a felvetést, szerinte ugyanis a főváros már elkészítette azt a dokumentációt, amely alapján a Lánchíd felújításának közbeszerzési eljárását el tudják indítani.

„Mi úgy számolunk, hogy nagyjából 20 és 30 milliárd forint között lesz a beruházás és a nyár vagy az ősz végén el tudjuk indítani a beszerzést ezzel kapcsolatban”

- mondta Karácsony.

Karácsony Gergely egyetért az MSZP felvetésével, hogy a kormány növelje azt az összeget, amit a Lánchíd rekonstrukciójára beígért. A szocialisták 6 milliárd helyett 10 milliárd forintot várnak.

„Teljes joggal lehetne azt követelni, hogy a kormány több pénzt adjon erre a beruházásra, amit aztán a beruházás áfaköltségeként vissza fog szerezni. Egyetértek azzal a politikai felvetéssel, hogy a kormány növelje azt az összeget, amit Magyarország egyik legfontosabb épületének felújítására fordítani kellene, de nekünk arra is készülnünk kell, hogy a kormány nem változtat ezen az álláspontján”

- mondta a főpolgármester.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink