Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-16 14:35:00

Dúró Dóra lemond a mentelmi jogáról, Árgyelán Jánost pedig 150 ezerre büntették

A Mi Hazánk Mozgalom több tagját is igazoltatták, és eljárást indítottak ellenük, miután az Országos Roma Önkormányzathoz szervezték a rendezvényüket.

"A 150 ezer forintra bírságolta a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatóját, Árgyelán Jánost, amiért részt vett a pártnak a Deák téri lincselés áldozatai emlékére meghirdetett kegyeleti megemlékezésén. A rendőrség veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése szabálysértés elkövetésére hivatkozik, holott maszkban és a szükséges távolság betartásával gyülekeztek a részvevők, ellentétben a rendőrökkel."

– írta a párt a közleményükben, és hozzátették, hogy Árgyelánt a május 28-án, a demonstráció előtt fél órával igazoltatták a rendőrök a Dohány utcában.

A Mi Hazánk Mozgalom a Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai irodájától szervezett egy vonulást, de a rendőrség közbelépett. Sokakat igazoltattak, többektől elvették a zászlókat, transzparenseket, összesen 34 embert jelentettek fel. Eljárást indítottak a párt két országgyűlési képviselője, Dúró Dóra és Apáti István ellen, de mindketten lemondtak a mentelmi jogukról. 

 
Ajánlom

További belföldi híreink