Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-11 08:12:00

MSZP-videóbotrány: honnan ismerte Szabó Tímea az álmentős nő történeteit?

A Párbeszéd sajtóhírekből ismerte az MSZP-videóban szereplő álmentős Németh Athina történeteit. Erről Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője beszélt az ATV Start című műsorában.

Kocsis-Cake Olivio ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője már április végén felemlegette a hírhedt „álmentős videóban” szereplő Németh Athina által elmondottakat. Erre a Mandiner hívta fel a figyelmet. A portál arról ír, hogy a magát mentőápolónak kiadó nőre korábban már Szabó Tímea is hivatkozott, amikor a kormány egészségügyi döntéseit támadta az Országgyűlésben.

A Párbeszéd politikusa ezt követően visszatérő karakterként a parlament Népjóléti Bizottságában is felemlegette Németh Athina ügyét egy Müller Cecíliának feltett kérdésében, írja Mandiner.
Mint ismert: az MSZP-s Korózs Lajos készített egy videót, melyben a magát mentőápolónak kiadó Németh Athina súlyos állításokat fogalmazott meg a koronavírus miatti ágyfelszabadításokkal kapcsolatban.

Kocsis-Cake Olivio Szabó Tímea és Németh Athina kapcsolatáról a Startban elmondta:

sajtóhírekből idézett Szabó parlamenti felszólalásában, amikor a kórházi ágykiürítések kapcsán Németh Athinára, mint önkéntes mentőápolóra hivatkozott.

 A képviselő szerint az eset tanulsága, hogy körültekintőbbnek kell lenniük, amikor másokra hivatkoznak. Kocsis-Cake azt mondta: az eset elvonja a figyelmet a lényegről, hogy a kórházi ágykiürítés valóban emberek életét veszélyeztette. A Párbeszédhez rengeteg konkrét eset futott be, amelyeket leellenőriztek és valósak voltak – tette hozzá. Ezekben az ügyekben viszont az érintettek nem vállalták nevük nyilvánosságra hozatalát – állította a képviselő, hozzátéve: megkövetnek bárkit, a kiderül, hogy bármilyen valótlanságot állítottak.

 
Ajánlom

További belföldi híreink