Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 14:40:00

Rétvári az MSZP-nek: 10 éve a Jobbikot nácizták, most meg össze akarnak fogni velük

A parlamenti ülés elején napirend előtti felszólalásában Tóth Bertalan számon kérte a kormányon a Deák téri késelés áldozatai kapcsán szervezett tüntetését, rasszistának minősítve azt. Rétvári Bence államtitkár szerint az MSZP 10 éve is "nácizott", csak azóta már a Jobbik a szövetségese lett.

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz az elmúlt 10 évben nem tett mást, mint megosztotta a magyar nemzetet. Amikor Kövér László arról beszél, hogy az ellenézék nem része a magyar nemzetnek, akkor gyűlöletpolitikát csinál. Szerinte ez a gyűlöletpolitikai vezet ahhoz, hogy rasszista tüntetés lehet ma a főváros szívében.

Az MSZP tiltakozik a roma holokauszt emlékművének megrongálásával szemben, a rasszista tüntetéssekkel és a kirekesztő politikával szemben is.

Tóth Bertalan szerint a Fidesz a saját elitjét hozza helyzetbe, miközben a magyar emberek szenvednek, nélkülöznek. Arra hívja fel a Fidesz figyelmét, hogy tanuljanak a 100 évvel ezelőtti helyzetből, oktatásnak, egészségügynelk a fejlesztésével meg lehet teremteni a nemzeti összetartozást.

Amíg a járványban munkájukat elvesztett emebreket nem védi meg a kormány, erre nincs esély. Valódi befektetést akarnak a jövőbe, ezért az oktatásba akarnak több pénzt, valalmint értelmes, fenntartható beruházásokat akarnak.

Rétvári Bence viszontválaszában azt mondta, hogy míg most Tóth Bertalan a békés kormányzásról beszél, míg az MSZP kormányzásához olyan fogalmak társulnak, mint a gumilövedék, sün, rendőri túlkapás.

A nemzeti összetartozásról beszél, míg annak idején a határontúli magyarok szavazati jogát nem akarták megadni.

"Önök náciznak itt a parlamentben? 10 éve is náciztak, csak akkor a Jobbikot, most pedig velük akarnak összefogni?"

- kérdezi az államtitkár.

Hiányolja, hogy a Deák téri áldozatok hozzátartozóinak nem nyilvánítottak részvétet, amikor kellett volna, de felteszik mindig azt a slágert, amikor a jobboldalt nácizni lehet.

Dömötör: A Jobbik elvágja minden gyökerét, bejelentkezik a baloldal sokadik pártjának

Jakab Péter szerint olyan válságkezelés, mint nálunk, sehol máshol nincs: nem pénzügyi segítséget küldenek az embereknek, hanem levelet. Maszkot nem tudtak küldeni, de levelet? És mi a témája megint: Soros!- mondja kiakadva a Jobbik frakcióvezetője. Jakab ezt követően azt kérdezi, hogy orvos látta-e a kormánypárti képviselőket.

Jakab szerint 2000 milliárd van elkülönítve állami beruházásra, ami Orbán Viktor zsebébe fog visszavándorolni, de közben az emberekéből kiszedik a pénzt. Szerinte kormánypropagandával fogják elmagyarázni a melósoknak, hogyan is élnek jól. Jakab szerint az igazi nemzeti összefogás ott kezdődik, ha van igazságos közterherviselés, ez pedig nagyon régóta nincs nálunk.

Dömötör Csaba viszontválaszában azt mondta, hogy Jakab "le akarja tagadni a saját pártjának a múltját, amely annak idején maga is indított nemzeti konzultációt". Szerinte abban is csatlakoznak a baloldali pártokhoz, hogy letagadják az ország teljesítményét, holott emelkedtek a bérek, csökkent a szegények száma, 63 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Az államtitkár szerint folyamatos építkezés zajlik.

A Jobbik ezekben a hetekben végleg elvágja minden gyökerét, és bejelentkezik a baloldal sokadik új pártjának. 23-an kezdték a frakcióban, most 17-en vannak. Thürmer Gyula zavarban lehet, mert az ő területét akarja a Jobbik elfoglalni- idézte az egyik volt jobbikos nyilatkozatát Dömötör, aki szerint ha valaki kicsit elbóbiskol, akkor arra ébredhet, hogy megint kevesebben vannak a Jobbikban.

 
Ajánlom

További belföldi híreink