Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-01 20:13:00

Balog Zoltán ismét kiállt a Kásler Miklós által eltávolított főigazgató mellett

A Pünkösd lényege a jézusi üzenet belsővé, meggyőződéssé, hitté válása. Erről Balog Zoltán református lelkész, volt emberierőforrás-miniszter beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Pünkösd hétfőn.

 

 

Balog Zoltán szerint a világjárvány felfogható próbatételként, de felhívta a figyelmet arra is, hogy amikor öröm ér bennünket, az is lehet üzenet. A lelkész úgy látja: az egyháznak érdemes először saját magával kapcsolatban végiggondolnia, hogy min kell változtatni a járvány következtében, mielőtt a kívülállókat figyelmeztetné ugyanerre.

Az általa megfogalmazott egyik tanulság: kiszolgáltatottak vagyunk nemcsak egyénként, de globálisan is.

A beszélgetés során szóba került az is, hogy idős emberek kirekesztve érezték magukat a járvány hónapjaiban. Balog Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy az egyházaknak, keresztény közösségeknek fokozottan kell az idősekre, és nem szabad, hogy a védelem az izolációval legyen azonos. Hangsúlyozta, hogy a tiszteld apádat és anyádat parancsa nemcsak a gyerekeknek, hanem a középgenerációnak is szól.

Arra a kérdésre, hogy megkönnyebbült-e, hogy a járvány idején nem ő vezette az EMMI-t, azt mondta: nem néz hátra, hanem a mostani feladataira koncentrál. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet eltávolított igazgatója melletti kiállásával kapcsolatban elmondta:

Cserháti Péternek nem az eltávolítása, hanem a vele kapcsolatos közlemény tartalma háborította fel, nem akar beavatkozni a döntésbe, de úgy érezte, hogy ki kell állnia az általa szakmailag és emberileg is feddhetetlennek tartott Cserháti Péter mellett.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy Cserháti Péter melletti kiállására nem kapott semmilyen reakciót Kásler Miklóstól.

A koronavírus-járvány magyarországi kezeléséről Balog Zoltán elmondta: az összes bizonytalansággal és tanácstalansággal együtt sikerült elkapnia a kormánynak ezt a járványt. A pártok közötti összefogás hiányát firtató kérdésre azt mondta Balog Zoltán: lehet, hogy nem érezték elég súlyosnak a pártok a helyzetet ahhoz, hogy félretegyék a nézeteltéréseiket.

Balog Zoltán szerint az elmúlt 10 évben a mélyszegénységből több 100000 embernek sikerült kijönnie. Szemenszedett hazugság, hogy a mélyszegénységben élőkkel nem foglalkozna a kormány – fogalmazott a volt miniszter. Az ezzel kapcsolatos helyzet nem jó, de rengeteget javult az elmúlt 10 év alatt – vélekedett Balog Zoltán.

Az áldozat az, akit meggyilkoltak – szögezte le a Deák téri tüntetéssel kapcsolatban Balog Zoltán, emlékeztetve rá, hogy az Orbán-kormány támogatta a Gyurcsány-Bajnai kormány idején meggyilkolt roma honfitársaink családjának.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink