Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 09:47:00

Kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított a kormány hét beruházást a XXIII. kerületben

A Soroksár Önkormányzata fejlesztési programjával összefüggően többek között új rendőrkapitányságot, új polgármesteri hivatalt és kormányablakot, új szakorvosi rendelőt és többfunkciós közösségi házat kap a kerület. Emellett infrastrukturálsi beruházások is megvalósulnak, valamint új híd épül a Meder utca, Felsőduna sor és a komp közötti szakaszon - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított több XXIII. kerületi beruházást és az ezzel összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházások megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek, valamint a beruházásokhoz közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra vonatkoznak - írja a Portfolio.

A kormány a koordinációs feladatok vezetésére a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottat jelöli ki. Az alábbi lista első négy pontjára vonatkozó beruházások esetében településképi véleményezési eljárást és településképi bejelentési eljárást nem kell lefolytatni. Az ezekkel az ingatlanokkal összefüggő építészeti-műszaki dokumentációnak a véleményezésével összefüggésben a kormány központi építészeti-műszaki tervtanácsot jelöl ki.

Az érintett beruházásoknál az állami magasépítési beruházásokról szóló kormányrendeletben foglalt rendelkezéseket, valamint a budapesti fejlesztések előkészítésével, megvalósításával és a kiemelt nemzetközi sportesemények rendezési jogának megszerzésével kapcsolatos egyes feladatok ellátásáról szóló kormányrendeletet nem kell alkalmazni.

 
Ajánlom

További belföldi híreink